fb
Damespraatjes Damespraatjes

Werk van Thich Nhat Hanh: aandacht voor elk moment

Een boeddhistisch spreekwoord luidt: ‘Vóór de Verlichting moet je hout hakken en water dragen; na de Verlichting moet je hout hakken en water dragen’. Dus wat er ook geschiedt, we zullen allemaal moeten werken.

Werk – Aandacht voor elk moment van de dag van Thich Nhat Hahn handelt over de toepasbaarheid van het boeddhisme in het dagelijks leven, over hoe we omgaan met het werk op onze werkplek, hoe we de verantwoordelijkheden in huis en tegenover familieleden afhandelen, en hoe we omgaan met files en andere uitdagingen in het moderne leven.

Door zorgvuldig onze dagelijkse keuzen te onderzoeken, moedigt Thich Nhat Hanh ons aan om een lotus te worden in een modderige wereld door zorgvuldige gemeenschappen te bouwen, te leren om meedogend te leven en om begrip te kweken voor ons lome ‘Boeddha-karakter’.

Werk draagt bij aan nieuwe modellen voor leiderschap en zaken doen, maar zit ook vol loopbaanadviezen en het vinden van het ware geluk.

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh
De beroemde Vietnamese boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh is geboren op 11 oktober 1926 en heeft mensen overal ter wereld vanwege zijn uitstraling en wijsheid gefascineerd. Tijdens de oorlog in Vietnam werd hij naar Frankrijk verbannen. In 1982 richtte hij in Zuid-Frankrijk Plum Village op, een klooster en meditatiegemeenschap. Thay (‘leraar’), zoals hij bij studenten en vrienden bekendstaat, heeft de wereld rond gereisd om voordrachten te geven en retraites over mindfulness te leiden. Van hem zijn onder andere de volgende boeken gepubliceerd: Mindfulness, Hier en nu, Omarm je woede, Adem is bewustzijn, Iedere stap is vrede.

Het is de Maand van de Spiritualiteit en op Damespraatjes besteden we hier volop aandacht aan. Mara schreef eerder al een artikel over de Maand van de Spiritualiteit en de komende week zullen we jullie regelmatig een spirituele leestip geven. We starten deze week met een leuke winactie, we mogen maar liefst 3 exemplaren weggeven van Mindfulness voor Moeders van Denise Roy. Lees hier hoe je aan de winactie mee kunt doen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook