fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wereld Yoga Dag 2012

Zondag 26 februari vond de Wereld Yoga Dag plaats. In 35 landen over de hele wereld werd er tussen 11 uur ‘s ochtends en 1 uur ’s middags (lokale tijd) geyogaat. 

Deze ‘yogagolf’ was niet voor niets. De opbrengsten die via donaties binnenkomen zullen worden gedoneerd aan Reporters without Borders, een organisatie die zich inzet voor persvrijheid over de gehele wereld.

Bekijk een filmpje over de Wereld Yoga Dag 2011

http://www.youtube.com/watch?v=C88ClLmoGqk

Meedoen met de Wereld Yoga Dag?

Ook Nederland nam deel aan de yoga estafette! Deelnemende yogascholen waren o.a.:

Heb jij meegedaan aan de Wereld Yoga Dag 2012. Laat het ons dan weten. We zijn heel benieuwd wat je er van vond. Ook zijn we benieuwd hoe de opkomst was. Graag je reactie via het formulier hieronder.

Lees de column van Mara over haar ervaring met yoga

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Margreet Zijlstra -

World Yoga Day 2012 was heel bijzonder!
In de sfeervolle aula van een basisschool kwamen 40 mensen bijeen uit Den Haag en omstreken; jong (9 jaar!) tot ouder (76 jaar) was in contact met de aarde, met positieve energie en met alle yogi’s die wereldwijd op hetzelfde moment yoga beoefenden voor het goede doel. Ook de yoga ging de aarde rond: van de Aardegroet naar Afrika, van de Egyptische Zonnegroet en de Japanse Zonnegroet naar Surya Namaskar en de Vijf Tibetanen. De yogales werd prachtig afgesloten met de mantra ‘Om Namah Sivaya’. Allen doneerden gul voor het Goede Doel: er werd 659 euro opgehaald voor Stichting Chimding! Heel veel dank aan allen! Tot volgend jaar! Manon, Melita en Margreet

CHAI-Exclusive -

Beste Damespraatjes,
WereldYogaDag 2012 is als heel bijzonder ervaren door de kinderen die meegedaan hebben bij CHAI-Exclusive.
Het thema was lente; frisse nieuwe energie voor de hele wereld.
We hebben aan het einde van de les prachtige bloemen en gedichten gemaakt. De gedichten zijn voorgedragen aan bewoners van een verzorgingstehuis. De bloemen hebben sommige kinderen aan de bewonders geschonken of aan iemand die ze lief vinden.
De achterliggende gedachte was een beetje dat je veel meer voor anderen kunt doen of aan anderen kunt geven dan altijd alleen maar geld.
Een van de gedichten:
‘Hoera, het is WereldYogaDag,
Het brengt ons vrolijkheid en gelach
Met een zonnige groet voor groot en klein
zodat we allemaal universeel verbonden zijn.’

Elisabeth Klene -

Hallo Damespraatjes,
Wat leuk dat jullie aandacht besteden aan wereld yoga dag. Blijkbaar in nederland nog steeds niet zo bekend gezien het aantal plaatsen waar je deel kon nemen. Ik doe zelf als Dru Yoga docent vanaf de allereerste Wereld yogadag in 2009 al mee.Dit jaar viel het gelijk met de 4e zondag waarop we Hart voor de Aarde meditatie doen. Beide heb ik gecombineerd met Mantra zingen,en de opkomst was goed, een fijne groep mensen en we hebben ons ook heel verbonden gevoeld.
Hopelijk volgend jaar meer plaatsen waar aan wereld yogadag aandacht wordt besteed.

Anita Geugien -

Het was een gezellige Wereld Yoga Dag bij Lichtfontein Appelscha, 26 februari. Zo’n 20 mensen namen deel en iedereen voelde zich verbonden met het goede doel: “Reporters without Borders”.De dag bracht €140,00 op.
Toch leuk!Volgend jaar doen we waarschijnlijk opnieuw mee.

yoga castricum -

Hallo damespraatjes,
Onze wereld yoga dag was goed bezocht, door kinderen en volwassene, de op brengst was voor het dierenduintje in Castricum deze is geheel afhankelijk is van giften Wij hebben de donatie direct overhandigs en de vrijwillegers waren heel erg blij en zelfs ontroerd.
Onze yoga school is gebaseerd op de methode van iyengar hatha yoga. Wii begonnen met meditatie wat voor de kids heel nieuw was en waar over zij diverse vragen hadden. In de les zaten mensen vanaf 7 jaar en de oudste was 77 jaar. Door het speelse element wat de kinderen aangaven was het ook voor volwassenen een intresante les . Een kind (8jaar) had het over de rugpein van haar moeder. Moeder had veel in bed door gebracht. Dit meisje was blij dat ook zij iets positiefs voor haar moeder kon doen, door te vertellen wat ze geleerd heeft. Wij als docenten gaan gauw weer eens zo’n dag organiseren.
Wij danken Damespraatjes voor plaatsing

Reageer ook