fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wendy is beste vriendinnen met de nieuwe vrouw van haar ex: “We gaan elke zomer met z’n allen op vakantie”

Vierentwintig jaar oud waren Wendy en Steven toen ze samen een tweeling kregen. “Het was totaal onverwachts, maar daardoor niet minder welkom. Rick en Dave waren een geschenk uit de hemel.” Helaas liep vijf jaar na de geboorte, de relatie van Wendy en Steven op de klippen. “We hielden van elkaar, maar we wisten al snel dat wij niet samen oud wilden worden. In goede harmonie zijn we toen uit elkaar gegaan.”

Op een ‘goede’ manier uit elkaar

Vechtscheidingen, ruzies en gebroken gezinnen. Een scheiding roept bij weinig mensen positieve gevoelens op. “Wij wisten dit en wilden niet dat onze kinderen het slachtoffer van onze ‘fout’ zouden worden. ‘Wij gaan dit op de goede manier doen’ zeiden we nog tegen elkaar op het moment dat we de knoop doorhakten niet met elkaar verder te gaan. Maar ja, wat is die goede manier dan?”

Mediator

Het vinden van een goede manier om met de situatie om te gaan, was niet makkelijk. “Om ons heen hadden we weinig goede voorbeelden. Iedereen die we kenden die in een zelfde situatie zat, had ruzies en problemen. Dat wilden we juist niet.” Wendy en Steven besloten daarom om direct een mediator in te schakelen. “Zij heeft ons geholpen met het maken van afspraken. Hierbij hebben we vooral geluisterd naar de wensen van Rick en Dave, zij zijn immers de belangrijkste personen in dit verhaal.”

Alles als gezin

Al vrij snel loopt alles soepel. “De ene week waren de jongens bij mij, de andere week bij Steven. Verjaardagen, feestdagen en schoolactiviteiten bleven we als gezin doen. De jongens wilden dit graag en wij snapten dat maar al te goed. Het is natuurlijk gek om met je ex kerst te vieren, maar als je ziet dat je kinderen daar van genieten, dan verbindt dat.”

Nieuwe relatie

Drie jaar na de break-up, krijgt Steven een nieuwe relatie. “Ik begrijp dat het voor veel vrouwen moeilijk is om te horen dat je ex een nieuwe partner heeft. Vooral als je samen kinderen hebt. Er gaan zo veel vragen door je hoofd: hoe gaat ze met mijn kinderen om, wil ze mijn plek innemen en heeft mijn ex dan nog wel genoeg aandacht voor de kinderen?”

Eerst aan mij voorgesteld

Steven kon zich voorstellen dat zijn nieuwe relatie moeilijk zou zijn voor Wendy. “Hij heeft zijn nieuwe vriendin Lieke daarom eerst aan mij voorgesteld, voordat ze de jongens zou ontmoeten. Hierdoor heb ik haar rustig leren kennen, haar zelf kunnen vertellen over Rick en Dave en heb ik nooit het gevoel gehad het vijfde wiel aan de wagen te zijn.”

Meteen een klik

Wendy en Lieke hebben tijdens die eerste ontmoeting meteen een leuke klik. “Ik zag helemaal wat Steven in haar zag. Lieke is een lieve vrouw die alles positief benadert. Zelf probeer ik dat ook te doen, vooral in de opvoeding. Het is zo fijn om te weten dat ze diezelfde dingen ook van haar meekrijgen.” Ook de jongens zijn meteen dol op Lieke. “Ik denk ook dat het makkelijker voor ze was omdat ik ze vooraf heb verteld dat Lieke lief en aardig is. Ze wisten dat ik het goedkeurde en dat zij zich niet schuldig hoefden te voelen als ze het ook met haar leuk hebben.”

Ceremoniemeester op huwelijk

In de loop der jaren groeit de band tussen Wendy en Lieke uit tot een hechte vriendschap. “Het is zo leuk! We gaan elke zomer als gezin op vakantie, Lieke en ik kunnen uren over Rick en Dave kletsen en als ze ruzie met Steven heeft begrijp ik haar als geen ander. We zijn beste vriendinnen. Volgend jaar gaan Lieke en Steven trouwen en ze hebben mij hierbij gevraagd als hun ceremoniemeester. Ik vind dit heel bijzonder en echt een grote eer.”

Waarom lukte dit?

Waarom lukt dit bij Wendy en Steven wel, maar bij veel andere gescheiden stellen niet? “Ik weet het niet” zegt Wendy. “Maar ik denk wel dat een goede communicatie heel belangrijk is. Door de hulp van de mediator hebben wij zonder ruzie goede afspraken gemaakt. Dit was de basis van alles. En ook het inlevingsvermogen van Steven is prettig. Doordat Lieke en ik elkaar eerst hebben leren kennen, heb ik me nooit buitengesloten gevoeld. Tot slot is onze gezamenlijke liefde voor de kinderen de meest bindende factor. Daar doe je het voor.”

Meepraten over het verhaal van Wendy? Dat kan in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook