fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Het uitkiezen van een zonnebril is niet iets dat je zomaar even doet. Je wilt dat deze je goed staat, zeker omdat een zonnebril in de zomer deel uitmaakt van jouw outfit. Daarnaast heeft deze natuurlijk als hoofdfunctie om jouw ogen te beschermen. Iedereen is anders en zo ook de smaak. Ik vertel je in dit artikel welke soorten gezichtsvormen er zijn en voor wat voor soort bril je het beste kunt kiezen. Natuurlijk gaat het altijd om wat jij mooi vindt en is wat ik je verder adviseer of aanraad niet leidend :-).

Welke gezichtsvorm heb je?

Net als bij het uitkiezen van bijvoorbeeld een bikini, is het bij het uitzoeken van een bril of zonnebril handig om te kijken naar de vorm van, in dit geval, je gezicht. Om gerichter te kunnen zoeken is het makkelijk om dit van jezelf te weten. Het scheelt je een hoop tijd bij de opticien in ieder geval. Kijk eens goed naar jezelf in de spiegel en ontdek welke vorm je gezicht heeft en wat het beste bij jou past.

Rond gezicht: vierkant, rechthoekig of breed montuur

Is jouw gezicht ongeveer even breed als lang, heb je volle wangen en een brede kaak? Gefeliciteerd, jouw gezicht valt onder de categorie rond. Zonnebrillen met een vierkant, rechthoekig of breed montuur passen hier het beste bij. Ook modellen die aan de bovenkant wat breder zijn zouden je heel mooi kunnen staan. Ronde monturen zijn een no go! Althans, dat vind ik!

Vierkant gezicht: brede kaaklijn, hoog voorhoofd en smalle kin

Hallo dame met prachtig vierkant gezicht! Het is aan te raden om te kiezen voor een zonnebril met ronde vormen. Een montuur als dit zorgt ervoor dat de wat hardere lijnen in je gezicht worden verzacht en daarmee zorgen ze voor het juiste contrast. Ken je het piloten zonnebril model? Deze zal je echt helemaal te gek staan! Check zeker even de Fendi dames zonnebrillen collectie voor een ruime keuze aan perfect passende brillen.

Ovaal gezicht: smal en lang met ronde kaak- en haarlijn

Ben je trotse eigenaar van een ovaal gezicht, dan heb je heel erg veel mazzel. Alle monturen staan namelijk bij deze vorm. Je heb dus behoorlijk wat te kiezen. Een grote statement bril is wat mij betreft een heel goed idee.

Hartvormig gezicht: breed voorhoofd, scherpe kin en hoge jukbeenderen

Heb je een breed voorhoofd dat bij de kaak smaller wordt en daarnaast een scherpe kin en hoge jukbeenderen. Hartjes voor jou! Je hebt een hartvormig gezicht. Kies voor een zachtere uitstraling voor een ovale, ronde of halfronde zonnebril. Een cat-eye zonnebril is helemaal fabulous!

Rechthoekig gezicht: lang met sterkte en rechte lijnen

Probeer als je een rechthoekig gezicht hebt een balans te vinden met een wat groter montuur en ronde lijnen. Ook hier zou een cat-eye zonnebril een heel goed idee kunnen zijn, mits je het mooi vindt natuurlijk.

Driehoekig gezicht: scherpe kaaklijn en brede jukbeenderen

Een scherpe kaaklijn in combinatie met brede jukbeenderen resulteert in een driehoekig gezicht. Als je op zoek gaat naar een zonnebril dan is hier een brede of ronde zonnebril de beste optie om een goede balans te creëren in jouw gezicht.

Nogmaals, het gaat erom wat jij mooi vindt. Heb je een zonnebril gepast die je fantastisch staat, maar vertelt bovenstaand lijstje iets anders? Negeren dan die lijst. Jij moet je er goed bij voelen, dat is het allerbelangrijkste!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Beeld: ALTEREDSNAPS

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter