fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke soorten licht- en laserbehandelingen bestaan er?

Al een tijdje ben ik me aan het verdiepen in verschillende licht- en laserbehandelingen. Het is zo indrukwekkend om te zien wat mogelijk is en er zijn dan ook diverse behandelingen die ik zelf zou willen ondergaan. Zo overweeg ik al langer om mijn benen, oksels en bikinizone permanent te laten ontharen. Maar ook het laseren van mijn striae zou ik graag willen proberen. Benieuwd welke licht- en laserbehandelingen er bestaan en gangbaar zijn in Nederland? Lees dan mee!

Ontharing met laser

Voor veel mensen kan overmatige haargroei of ingegroeide haren heel ongemakkelijk zijn. Laserontharing biedt een duurzame oplossing door het gebruik van lichtflitsen die zich richten op het pigment in de haarzakjes. Deze flitsen zorgen ervoor dat de haarzakjes worden verwarmd en uiteindelijk afsterven, wat leidt tot een langdurige vermindering van de haargroei. Super fijn, want zo hoef je nauwelijks tot niet meer te scheren. Scheerbultjes en ingegroeide haren zijn dan ook verleden tijd!

Behandeling van pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen optreden als gevolg van veroudering, hormonale veranderingen of blootstelling aan de zon. Laserbehandelingen kunnen deze vlekken effectief verminderen. De flitsen worden geabsorbeerd door het overtollige pigment, waardoor het pigment wordt afgebroken en de vlekken geleidelijk vervagen. De omliggende huid blijft intact en de behandeling is meestal snel en eenvoudig. Een vriendin liet dit uitvoeren nadat ze na haar zwangerschap veel pigmentvlekken had. Het resultaat was onwijs mooi!

Couperose en roodheid

Rode adertjes en couperose zijn onschuldig, maar worden vaak als ontsierend ervaren. Laserbehandelingen kunnen deze problemen verhelpen door de bloedvaatjes in de huid te verwarmen met geconcentreerde lichtflitsen. Dit zorgt ervoor dat de vaatjes krimpen en uiteindelijk verdwijnen. Je krijgt zo een egalere huidskleur met minder roodheid. De behandeling is minimaal invasief en heeft een korte hersteltijd.

Rosacea

Rosacea, gekenmerkt door roodheid en zichtbare bloedvaatjes, kan effectief worden behandeld met lasertherapie. De laser richt zich op de verwijde bloedvaatjes, waardoor ze krimpen en minder zichtbaar worden. Dit helpt niet alleen de roodheid te verminderen, maar vermindert ook de frequentie en ernst van ontstekingen, wat leidt tot een rustiger huidbeeld.

Acne en lichttherapie

Voor ernstige acne, kan lichttherapie een effectieve behandeling zijn. Blauwe lichtflitsen dringen door in de huid en vernietigen de bacteriën die acne veroorzaken. Dit helpt de ontstekingen te verminderen en verbetert de algehele huidgezondheid. De behandeling is veilig en kan worden geïntegreerd in een uitgebreid acnebehandelingsplan.

Behandeling van spataderen

Spataderen, vaak zichtbaar op de benen, worden door veel mensen als onprettig en niet mooi ervaren. Lasertherapie biedt een effectieve en niet-invasieve manier om deze aderen te behandelen. Door gerichte lichtflitsen worden de aderen verwarmd, waardoor ze krimpen en geleidelijk verdwijnen. Dit verbetert het uiterlijk van de huid en vermindert mogelijke pijn of ongemak. Bijzonder om te zien wat deze behandeling kan doen!

Wijnvlekken

Wijnvlekken kunnen effectief worden behandeld met lasertherapie. De laser richt zich op de bloedvaten in de wijnvlek, waardoor ze worden vernietigd en de kleurintensiteit van de vlek afneemt. De wijnvlek verdwijnt niet altijd helemaal, maar hij wordt aanzienlijk minder zichtbaar.

Praat mee

Welke van deze behandelingen zou jij wel willen laten uitvoeren? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we gezellig!

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook