fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke raamdecoratie werkt goed tegen galmen?

Al bijna twee jaar huren we met Damespraatjes een kantoortje. Het is niet groot, maar precies goed voor ons gezellige redactieteam. Onze ruimte bevindt zich in een verzamelkantoor met allerlei leuke bedrijven en is sfeervol ingericht. Op de grote zwarte tafel staan bloemen, we hebben flink wat kunstwerken verzameld en de cognac leren stoelen geven het een warm gevoel. Ondanks dat het echt een kantoorruimte is, voelt het niet kantoorachtig en kil aan. We zijn dus enorm tevreden en werken hier altijd met veel plezier. Toch is er één ding waar we nog iets mee moeten: het kantoor galmt nogal. De vloer is van hout, onze stoelen van leer en we hebben geen vloerkleed of gordijnen. Tijd om daar wat aan te doen en mooie raamdecoratie op te hangen. Maar welke raamdecoratie werkt goed tegen galmen?

In een ruimte waar veel gesproken wordt (en ik kan je vertellen: bij ons wordt er heel wat afgekletst, haha!), is een prettige akoestiek essentieel. Dit is niet alleen zo in kantoren, maar ook bijvoorbeeld in de keuken, woonkamer of eetkamer. Slechte akoestiek kan zorgen voor gegalm en een duidelijk gesprek voeren kost dan meer moeite. Soms is het zelfs bijna helemaal onmogelijk. Gelukkig zijn er veel manieren om dit galmen tegen te gaan. Door het gebruik van zachte materialen wordt de akoestiek beter en is het prettiger om een gesprek te voeren. Denk hierbij aan het neerleggen van een vloerkleed of tapijt, het ophangen van akoestische wandpanelen of door te kiezen voor raambekleding van stof.

Gordijnen

Gordijnen zijn misschien wel de meest bekende vorm van raambekleding. Deze zijn eenvoudig te bevestigen, zijn bevorderend voor de akoestiek en hebben een klassieke uitstraling. Gordijnen zijn ook mooi te combineren met andere vormen van raamdecoratie, zoals bijvoorbeeld houten jaloezieën. Hiermee krijg je een unieke combinatie van het eigentijdse van de houten jaloezieën en het gezellige en goed verduisterende van de gordijnen. Vinden wij altijd een mooie en slimme combi!

Duettes

Duettes zijn al jaren een hele populaire optie. Het fijne hieraan is, is dat je ze zowel van bovenaf als van onderaf kunt stellen. Hierdoor heb je alle vrijheid om te spelen met het licht en de privacy. Duettes zijn ook goed voor de akoestiek in de ruimte, zeker als ze voldoende raamoppervlakte bedekken. Vooral voor ramen langs de straat zijn duettes en perfecte optie. Je kunt dan eindeloos spelen met de hoeveelheid privacy.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een goede en klassieke vorm van raambekleding. Deze kun je (in tegenstelling tot duettes) niet van twee kanten stellen. Wel heb je meer vrijheid dan bij een regulier gordijn. Veel mensen gebruiken vouwgordijnen in de woonkamer of woonkeuken. Overdag trek je ze makkelijk open en als het donker wordt rol je ze dicht. Soms last van de laaghangende zon? Ook dan zijn vouwgordijnen een fijne oplossing. Ze bevatten relatief veel stof en werken goed bij het verbeteren van de akoestiek.

Praat mee

Wat een mooie opties zeg! Welke van deze gordijnen vind jij mooi? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Deconovo via Unsplash

Reageer ook