fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaar DVD The Passion

Renate Verbaan selectie
Renate Gerschtanowitz deed tijdens The Passion 2013 verslag van de processie. Daarnaast interviewt ze de deelnemers en omstanders van de enorme stoet mensen die met het zes meter groot verlicht kruis lopen. De processie gaat dwars door de straten van Den Haag via het Vredespaleis en Paleis Noordeinde tot aan de Hofvijver. Renate: “Ik vind The Passion een hele mooie beginnende traditie. Ik hoop echt dat dit nog vele jaren te zien zal zijn. Alleen al omdat veel mensen niet meer weten waar Pasen eigenlijk over gaat.” Het muziekspektakel The Passion was donderdagavond 28 maart om 20.30 uur live te zien op Nederland 1 en via internet.

Overige rollen zijn toebedeeld aan René van Kooten (Jezus), Anita Meyer (Maria, de moeder van Jezus), Jim Bakkum (Petrus), Daniël Boissevain (Ju- das) en Jörgen Raymann die de duizenden toeschouwers vanaf het podium in de Hofvijver het Paasverhaal vertelt. De muzikale begeleiding is dit jaar in handen van Eric van Tijn en een 23-koppig orkest.

The Passion beleefde dit jaar de derde editie. Na Gouda en Rotterdam, vormt nu Den Haag het decor van de Paasvertelling. Het hoofdpodium van The Passion Den Haag staat op een unieke plek, namelijk in de Hofvijver aan de kant van het Buitenhof. Daarnaast trekt het grote verlichte kruis langs het Vredespaleis en Paleis Noordeinde naar het podium in de Hofvijver.

Samenwerking

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, het Ne- derlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms Katholieke Kerk en het Bisdom Rotterdam en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. Met elkaar willen zij het verhaal van Pasen op een laag- drempelige manier aan een groot publiek vertellen.

Online zijn de laatste updates van The Passion te volgen via Facebook, Twitter, Hyves en de website.

Prijsvraag

De winnaar is Denise Gras.

Zodra we de DVD binnen hebben sturen we ‘m naar je toe.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook