fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke levensverzekeringen zijn noodzakelijk?

Het is een soort verzekering die je waarschijnlijk wel eens voorbij ziet komen. De levensverzekering. Er zijn een aantal verschillende levensverzekeringen welke iemand kan afsluiten. Het is natuurlijk niet nodig om alle verschillende verzekeringen af te sluiten, maar in sommige gevallen is het zeker wel handig om dit te doen. Welke dit zijn is natuurlijk per persoon verschillend, maar in deze tekst gaan we vooral kijken welke levensverzekeringen er precies noodzakelijk zijn.

Levensverzekering

Een levensverzekering is eigenlijk een vreemde naam voor de verzekeringen omdat het allemaal verzekeringen betreft die pas gebruikt worden wanneer iemand ten overlijden komt. Onder de levensverzekeringen vallen bijvoorbeeld de nabestaandenverzekering, een overlijdensrisicoverzekering, maar ook de uitvaartverzekering. Alle verzekeringen zijn er zodat nabestaanden niet voor een hoge kostenpost komen te staan wanneer iemand overlijd. We gaan een kijkje nemen bij de verschillende verzekeringen.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering gaat vaak in samenhang met een hypotheek. Het is soms zelfs verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten wanneer iemand een hypotheek wil. Deze verzekering zorgt er eigenlijk voor dat de hypotheek altijd betaald kan blijven worden. Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt er namelijk een geldbedrag uitgekeerd wanneer iemand komt te overlijden. Dit geldbedrag is er voor bedoeld zodat nabestaanden niet in de problemen komen door de hoge kosten van een overlijden. Het kan bijvoorbeeld dat een nabestaande niet alleen die hypotheek meer kan betalen. Door deze verzekering is dat in sommige gevallen wel het geval waardoor de hypotheekverstrekker dus ook geen risico loopt op een onbetaalde hypotheek.

Nabestaandenverzekering

Een nabestaandenverzekering is een verzekering die er voor zorgt dat er een maandelijkse of jaarlijkse uitkering gegarandeerd wordt voor de nabestaanden die overblijven wanneer iemand overlijdt. Dit is dus niet een verzekering die verplicht is voor een hypotheek, maar er wel voor zorgt dat nabestaanden wat meer inkomsten hebben wanneer zij achterblijven.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is, zoals de naam al doet vermoeden, bedoeld voor een uitvaart. Een uitvaart kan namelijk een hoop geld kosten en wanneer iemand zijn nabestaanden niet wil opzadelen met de kosten die bij een uitvaart komen kijken, kiest hij of zij voor een uitvaartverzekering. Deze is in verschillende mogelijkheden te krijgen. De een zorgt er bijvoorbeeld voor dat de uitvaart voor een bepaald bedrag vergoed is. De ander kan er weer voor zorgen dat iemand een bepaald bedrag laat uitkeren waar de nabestaanden vervolgens zelf mee mogen beslissen wat zij doen. Een uitvaartverzekering vergelijken is voor veel mensen een handige manier om snel de goedkoopste verzekering te vinden. Kijk hierbij niet alleen naar prijs, maar ook naar kwaliteit.

Conclusie

Welke levensverzekeringen zijn dan dus daadwerkelijk noodzakelijk? Dat ligt er maar net aan wat de situatie is. Wanneer iemand een huis koopt, kan het zijn dat de hypotheekverstrekker het dus als noodzakelijk acht dat hij of zij een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Ook is het natuurlijk niet fijn om nabestaanden achter te laten met een dure uitvaart of een hoge schuld. In dat opzicht is het belangrijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een nabestaandenverzekering is dus alleen noodzakelijk wanneer iemand zijn nabestaanden wil achterlaten met een extra bedrag wat zij vervolgens per maand of per jaar ontvangen.

 

Reageer ook