fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke items mogen niet in jouw persoonlijke capsule collectie ontbreken?

Misschien heb je de term al voorbij horen komen, maar misschien lees je hem nu ook pas voor het eerst: capsule collectie. Met een capsule collectie in een kleding winkel wordt vaak een collectie bedoeld die slechts uit een paar kledingstukken bestaat, zoals een speciale collectie rondom een feestdag. Ook thuis kan je een capsule collectie starten, hiermee wordt vaak gedoeld op het hebben van garderobe die van minimalistische omvang is. Over deze laatste vorm hebben wij het in dit artikel. Het starten van een dameskleding capsule collectie in je eigen kledingkast, wordt steeds populairder. Steeds meer mensen krijgen de behoefte om met minder spullen door het leven te gaan. Het brengt overzicht en het maakt dat je de spullen die je bezit meer waardeert. Iets wat veel mensen heel prettig vinden!

Belangrijke items

Een capsule collectie bestaat (in de meeste gevallen) uit kwalitatief hoogwaardige kledingstukken die lekker zitten en goed met elkaar te combineren zijn. Kwaliteit boven kwantiteit dus! Een typisch item dat je in een capsule collectie vindt, is een dames t-shirt met lange mouwen van 100 katoen, zoals bijvoorbeeld het streepjes shirt van Esprit.nl dat je op deze foto ziet.

1

Wit overhemd

Ook een mooi, kraakhelder wit katoenen overhemd is een echte musthave wanneer je een capsule collectie aanlegt. Je kan hem eindeloos combineren en is zowel geschikt voor naar een feestje als op kantoor.

Klassiek jurkje

Persoonlijk vind ik ook een klassiek en tijdloos jurkje een mooie toevoeging aan je capsule collectie. Zelfs als je liever broeken draagt, is het altijd goed om in ieder geval één jurk in de kast te hebben hangen. Kies bijvoorbeeld voor een donkerblauw exemplaar van een fijngebreide stof. Dit zit heerlijk en is ook nog eens geschikt voor heel veel gelegenheden.

Perfecte jeans

Tot slot is een goede jeans met een perfecte pasvorm ook een absolute musthave in je capsule collectie. De kleur is aan jou, maar ga in ieder geval voor een broek van goede kwaliteit. Je zal hem vaak aanhebben, dus er een paar tientjes meer voor betalen zou niet erg moeten zijn. Pas er één, pas er twee of pas er zelfs tien: koop hem pas als je er in naar bed zou gaan.

Minder geschikt voor in je capsule collectie

De hier boven getoonde items (via Esprit) zijn zeer geschikt om in jouw collectie op te nemen. Stuk voor stuk zijn ze van uitmuntende kwaliteit, gemaakt van duurzame materialen en het zijn kledingstukken die nooit uit de mode zullen raken.

In jouw persoonlijke capsule collectie is niks ‘verboden’. Wel zijn er dingen die voor veel mensen minder geschikt zijn. Denk aan kledingstukken uit budget winkels (vaak gewoon echt van mindere kwaliteit), extreme trend-items zoals tassen van nepbond of hele bijzondere sneakers, items in kleuren die lastig te combineren zijn met de rest van jouw collectie of kledingstukken waar je bij aankoop eigenlijk al over twijfelt. Maar zoals al eerder gezegd: niks is verboden!

Word jij ook al enthousiast over het aanleggen van jouw eigen capsule collectie? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook