fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke creditcard heb je nodig als je op reis gaat?

Geweldig om je vakantie te plannen. Lekker inspiratie opdoen op mooie websites en wegdromen over je ideale vakantiebestemming. De voorpret begint al bij het boeken. Als je eenmaal geboekt hebt, valt er veel te regelen. Natuurlijk lees je je in, heb je een lijstje met bezienswaardigheden die je absoluut wilt bezoeken en heb je waarschijnlijk ook een inpaklijst gemaakt. Het is ook handig om na te denken over hoe je straks gaat betalen als je op reis bent.

Waarom is het ideaal om een creditcard mee te nemen op reis?

Er zitten veel voordelen aan het meenemen van een creditcard op vakantie. Het is sowieso handig om er je vakantie mee te boeken. Op sommige websites kun je bijvoorbeeld een hotel of vakantie boeken, maar kun je enkel reserveren als je je creditcard nummer doorgeeft. Datzelfde geldt voor het kopen van vliegtickets. Stel je wilt op vakantie een auto huren. Bij veel huurbedrijven in het buitenland, kan dit alleen met je creditcard. Als je langs een tolweg rijdt, kun je snel en makkelijk betalen met je creditcard. Het is een prettig idee dat je een creditcard op zak hebt voor noodgevallen. Gebeurt er iets onverwachts, dan kun je zonder problemen de kosten betalen. Helemaal handig is het als je een creditcard hebt waarmee je contactloos kunt betalen. Dan kun je bijvoorbeeld in London zo inchecken in de metro en hoef je geen speciale kaartjes te kopen. Een creditcard heeft veel gebruiksgemak en veel reizigers kunnen niet zonder!

Welke creditcard is geschikt als ik op reis ga?

Er zijn vele aanbieders van creditcards. Je moet goed nadenken welke kaart voor jouw situatie geschikt is. Wil je de creditcard het hele jaar door gebruiken? Of wil je enkel genieten van de voordelen van een creditcard als je in het buitenland vertoeft? Op internet zijn er diverse sites waar je creditcards kunt aanvragen. Als je een duidelijk wensenlijstje hebt, kun je altijd wel een creditcard vinden die past bij jouw situatie en jouw budget. De meest bekende creditcards zijn de Visa World Card en de MasterCard. Met een van die kaarten kun je prima op vakantie.

Speciale reis creditcard

Wist je dat er ook een speciale reis creditcard bestaat? De Bunq Travelcard bijvoorbeeld. Voordeel is dat je deze kaart makkelijk kunt bestellen en er geen maandelijkse kosten aan verbonden zijn en dat hij wereldwijd geaccepteerd wordt. Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel gaan nadenken over hoe jij je betalingen in het buitenland gaat doen en heb je wat aan bovenstaande tips gehad. Een andere mogelijkheid is een prepaid creditcard.

Prepaid creditcard

Een prepaid creditcard is een kaart die je vooraf kunt opladen. Het werkt hetzelfde als een prepaid sim kaart voor je telefoon. Het is wel belangrijk dat je geen BKR registratie hebt, want anders is het aanvragen van een prepaid creditcard niet mogelijk.

Reageer ook