fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welk type shapewear past bij jouw figuur?

Een gala-avond van je werk, de ultieme girls night out met vriendinnen, tijdens een belangrijke presentatie of als je op zaterdagavond met je partner ergens een hapje gaat eten: allemaal momenten waarop je er op je best uit wilt zien. Ik neem op dit soort momenten altijd wat meer de tijd voor het in model föhnen van mijn haar, besteed iets meer aandacht aan mijn make-up én draag dan altijd shapewear onder mijn kleding. 

Al jaren is shapewear hét geheim van de sterren, maar het wordt tegenwoordig door steeds meer vrouwen (en mannen!) gedragen. Je draagt het onder je kleding en het wordt soms gecombineerd met ondergoed. De shapewear sluit perfect aan op de huid en optimaliseert de vorm van je lichaam. Je heupen, buik, billen, bovenbenen, borsten en rug komen op deze manier optimaal tot z’n recht. Het geeft het geheel een mooie, gepolijste look!

Shapewear kan enorm veel voor je figuur en look doen. Dat strakke jurkje valt net mooier over je heupen, je buik lijkt veel platter en het geeft je billen een sexy lift. Om dit effect optimaal te bereiken, is het wel van belang het goede type shapewear te dragen.

Welk lichaamstype heb ik? 

Wist je dat je er vier verschillende lichaamstypen zijn en dat elk lichaamstype andere shaping needs heeft? Kijk maar eens naar deze mooie graphic! Hier zie je de vier verschillende lichaamstypen (A-figuur, O-figuur, X-figuur en H-figuur) en hoe de lichaamsverhoudingen zijn.

Welke shapewear is passend voor mij?

Omdat shapewear je figuur moet complimenteren, is het belangrijk dat het goed bij jouw figuur past. Shapewear specialist CurvesWear maakte daarom een handige ‘paskamer’ waarin je kunt zien welke shapewear bij jouw vormen past.

A-figuur (Peer-figuur)

Bij jou zit het gewicht vooral rond je heupen en bovenbenen. Je schouders zijn smal en je buik is plat.

Don’t wear: hoge slips. Wat wel? Bekijk het hier!

O-figuur (Appel-figuur)

Je hebt een figuur met ronde vormen, die zich vooral boven het midden van je lichaam bevinden. Jouw borsten zijn vol, je hebt slanke benen en een klein buikje.

Don’t wear: corrigerende slips tot net onder je navel. Wat wel? Bekijk het hier!

X-figuur (Zandloper-figuur)

Jouw figuur kenmerkt zich door een duidelijke taille en schouders die ongeveer even breed zijn als je heupen.

Don’t wear: shapewear hemdje. Wat wel? Bekijk het hier!

H-figuur (Banaan-figuur)

Kenmerkend voor jouw figuur is dat je schouders en heupen ongeveer even breed zijn en dat je geen uitgesproken taille hebt.

Don’t wear: shapewear shorts. Wat wel? Bekijk het hier!

 

Klopt precies

Als ik zo naar de plaatjes kijk, heb ik een typisch O-figuur (Appel-figuur)! Qua shapewear kan ik dus het beste kiezen voor een high waist slip, body of onderjurkje. Grappig, dit zijn inderdaad ook precies de items die ik graag draag! Ooit probeerde ik een keer een corrigerende slip tot net onder de navel en die rolde (zoals ook aangegeven in de visual) steeds naar beneden. Deze adviezen zijn echt spot on!

Wat zou jij kiezen?

Wat voor soort shapewear zou jij op basis van je figuur het beste kunnen kiezen? En wat voor soort juist niet? Ik ben heel erg benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook