fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welk dekbed is het beste in de zomer?

dekbed in de zomer

De afgelopen zomers werd hitterecord na hitterecord verbroken. En hoewel hete dagen op het strand of aan het zwembad leuk zijn, zijn hete nachten vaak een regelrechte ramp. Om goed in slaap te kunnen vallen moet je lichaam kunnen afkoelen en het is dan ook belangrijk om tijdens de warme nachten niet onder je dikke donzen dekbed te blijven liggen. Helemaal zonder iets over je heen slapen is ook tijdens de hete nachten niet aan te raden, door het vele zweten kan je het uiteindelijk te koud krijgen en wakker worden. Maar wat is nou een goed dekbek en waar slaap je zomers het beste onder? Lees hier alles over de beste dekbedden voor een goede nachtrust! 

Wat is een goed dekbed?

Wat een goed dekbed is, is voor iedereen verschillend. Persoonlijk slaap ik (op de hete nachten na) eigenlijk het liefste onder een zo dik en zwaar mogelijk dekbed. Door de warmte en het gewicht voel ik me veilig en slaap ik lekker. Mijn man verklaart mij voor gek en slaapt het liefste onder een licht, katoenen dekbed. Zelfde kamer, zelfde temperatuur en toch een totaal andere behoefte! Hoewel ieders dekbedvoorkeur dus anders is, kan je wél zeggen dat de meeste mensen beter slapen onder natuurlijke materialen. Dat wil zeggen, bijvoorbeeld een dekbed van katoen, een dekbed van linnen of een dekbed van zijde. Wist je dat er zelfs dekbedden van kamelenhaar bestaan? Deze kwalitatief goede dekbedden zijn onder andere bij allnatura te koop.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een dekbed?

Bij het kiezen van een dekbed is het belangrijk om te weten wat jouw voorkeuren zijn. Houd je van een dik en zwaar dekbed of slaap je lekkerder onder een dun dekbed? Zoek je een vierseizoenendekbed die je het hele jaar kunt gebruiken of wissel je liever een zomer- en een winterdekbed met elkaar af? En welke materialen vind ik prettig? Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een prettig dekbed!

Welk dekbed is het beste in de zomer? 

Dekbedden die het meest geschikt zijn voor gebruik in de zomer, zijn lichtgewichtdekbedden van natuurvezels. Niet ieder zomerdekbed is hetzelfde, ze zijn er in verschillende warmteklassen. Let er bij het kiezen van een zomerdekbed dus altijd op dat je de warmteklasse kiest die het beste aansluit op jouw wensen. Persoonlijk slaap ik ook zomers nog relatief ‘warm’, namelijk onder een warmteklasse 3 dekbed. Slaap jij liever wat koeler, kies dan voor een dekbed met warmteklasse 1 of 2.

Wat voor dekbed gebruik jij momenteel? En ben je van plan om voor de zomer een nieuwe aan te schaffen? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

DBA -

Wij kiezen toch het liefst voor bamboe. Niet omdat alleen omdat het duurzaam is, maar ook heerlijk licht, comfortabel en uitstekend ventileert en vocht absorbeert. 🙂

Joris -

Een donzen dekbed, natuurlijk. Heerlijk.

Reageer ook