fb
Damespraatjes Damespraatjes

Aaf: “Sinds mijn schoonzus dít doet, heb ik weinig zin meer om haar uit te nodigen”

Kiki, de schoonzus van Aaf, is een lieverd. “Ze is de vrouw van mijn oudste broer Wim. Mijn broer is nogal een eigenzinnig type die nooit met een vrouw thuiskwam. We waren dan ook verbaasd toen hij tien jaar geleden ineens met Kiki aan het kerstdiner verscheen. Een knappe blonde dame die ruim vijftien jaar jonger is dan hij”, vertelt Aaf. “Kiki is een schat, maar soms best een aparte. Mede hierdoor zijn we het bij ons thuis de laatste tijd een beetje zat met haar.”

Gelukkig samen

Wim is een lange man met een grote baard. “Een soort zeevaarder. Woestaantrekkelijk, zullen we maar zeggen. Zijn vrouw Kiki en hun twee dochters zijn echte poppetjes. Wim is van de grote stukken vlees, flanellen houthakkersblousjes en geeft niks om uiterlijk vertoon. De match tussen Wim en Kiki is dan ook opmerkelijk te noemen. Maar ze zijn hartstikke gelukkig samen en ik ben heel blij voor mijn grote broer.”

Op haar gemak

Nu Kiki wat langer in onze familie zit en er echt bijhoort, gaat ze zich steeds vrijer gedragen. “Waar ze tot een paar jaar geleden nog heel erg haar best deed om aardig gevonden te worden, is ze nu wel meer zichzelf. Enerzijds is dat goed en vind ik het fijn dat ze bij ons op haar gemak is. Anderzijds zorgt het ook voor gekke situaties. En die gekke situaties doen zich steeds vaker voor.”

Op tijd naar bed

Kiki is enorm gefocust op haar gezondheid. “Je kunt haar wel echt een healthy fit girl noemen. Bijna elke ochtend loopt ze tien kilometer hard en ze drinkt geen alcohol. Toen we haar net kenden deed ze nog weleens gezellig met ons mee, maar tegenwoordig weigert ze elke vorm van drank. Om voldoende te rusten wil ze elke avond om negen uur naar bed. Als ze bij ons komen eten moeten we daarom altijd vroeg aan tafel. Zelfs met de kerst wil Kiki op tijd naar huis, zodat ze de volgende dag vroeg haar rondje kan rennen.”

Bak rauwkost

Dat Kiki enorm gedisciplineerd is met slapen en sporten, kan Aaf nog wel accepteren. “Maar sinds een jaar is er nog iets bijzonder irritants bijgekomen: ze neemt nu haar eigen eten mee naar ons huis. Bij de borrel at ze eigenlijk nooit wat er op de borrelplank lag. In een wilde bui pakte ze nog weleens een olijfje of plakje grillworst voor bij haar spa rood, maar tegenwoordig laat ze dat ook staan. Ze neemt nu zelf een grote bak rauwkost en huisgemaakte hummus mee. Dit zet ze zonder overleg naast de door mij samengestelde borrelplank.”

Airfryer mee

Het blijft niet alleen bij de bak rauwkost; laatst kwam ze met een Airfryer aanzetten. “Daar bak ik zo mijn vega schnitzel in. Dan wordt hij lekker krokant, zonder dat ik extra vet hoef toe te voegen”, zei Kiki. Aaf: “Dat vond ik zó raar. Wie neemt nou haar eigen Airfryer mee naar een etentje? Ik vind het fijn dat ze zich zo op haar gemak voelt, maar dit gaat wat ver toch? Ik heb helemaal geen zin meer om haar nog uit te nodigen. Of ben ik nu een onwijze zeurpiet?”

Gek

Omdat Aaf de situatie rondom het meebrengen van voedsel en keukenapparatuur nogal vreemd vindt, belt ze haar broer. “Wim moest er om lachen. ‘Ja, Kiki is me er een’, zei hij. Het grappige is dat hij alles wat zij doet, geweldig vindt. Hij is zo relaxt en hem zal het echt een worst wezen wie wat op een borrelplank legt. Ik merk dat ik gewoon een onzeker word van Kiki. Vindt ze ons eten niet goed? Ze zegt er nooit wat over, maar als iemand zonder overleg haar eigen eten meeneemt, is dat toch gek. Wim vindt dat ik me er niet te druk om moet maken.”

Helemaal los

Ook de man van Aaf vindt het gedrag van Kiki heel apart. “Hij vindt het vooral zielig voor de kinderen van Wim. ‘Ik denk niet dat die meiden ooit wat lekkers van haar krijgen’, zei hij laatst. Als ze bij ons thuis zijn, gaan ze helemaal los. Samen met onze kinderen plunderen ze de snoepla en zitten te gamen met zakken chips. Wij hebben daar nooit zo’n moeite mee. En het gekke is: bij de kinderen zegt Kiki er ook niks van. Het lijkt haar niks uit te maken wat anderen doen. En toch maakt het mij onzeker.”

Advies gevraagd: “Mijn moeder heeft niet lang meer, maar we hebben al jaren geen contact”

moeder ligt op sterven

Het gebeurt zelden dat ouder en kind al het contact verbreken. En als dit gebeurt; dan is dit over het algemeen niet zonder reden. Zo ook bij Kathy, die al twintig jaar geen enkel contact meer heeft met haar moeder. Destijds nam ze zich voor haar nooit meer te willen zien, maar door het nieuws dat haar moeder niet lang meer te leven heeft kijkt ze daar nu anders naar. Wat kan ze doen… LEES HIER VERDER!

3 reacties

Margreet -

Het maakt je onzeker, maar waarom dan? Iemand zit lekker in haar vel, leeft daarnaar, zorgt dat een ander er zo min mogelijk last van heeft. Ik zou me dan niet aanpassen aan het vroeg moeten eten omdat ze om 9 uur naar bed wil. Hoe vroeg moet je dan wel niet eten, het is ongezond met een volle maag te gaan slapen.

Joris -

Je eigen apparatuur meenemen als je op bezoek gaat is wel wat vreemd, maar toch geen reden om haar maar niet meer uit te nodigen? Wat een heisa maken sommige mensen.

Fiene -

Tja respecteer iemand zijn wens denk ik dan.
Het gebeurd wel eens dat iemand zijn eten mee neemt zodat de andere daar geen rekening mee te houden. Waarschijnlijk denkt Kiki dat ook. En wat maakt het uit dat het naast het borrelplankje staat. Voor ieder wat wils. En de airfryer ach daar moet je gewoon je schouders voor ophalen. Niet onzeker zijn en lekker blijven uitnodigen.

Reageer ook