fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wegdromen over een prachtige boot, maar wat kost het eigenlijk?

Soms is het heerlijk om weg te dromen bij de gedachte aan luxe. Een toppunt van luxe is het kopen van een grote boot. Zie je jou al zitten met je vriendinnen of gezin? Varend op de Middellandse Zee met het zonnetje in je gezicht en een wijntje in je hand. Maar wanneer je echt denkt aan het kopen van een boot ben je al snel veel geld kwijt. Veel mensen sparen lang om een boot te kopen. Echter blijft het niet alleen bij de aanschafkosten van een boot. Een boot kost namelijk maandelijks ook veel geld. Denk hierbij aan de kosten voor onderhoud, stalling, ligplaats en de bootverzekering. In deze tekst gaan we kijken wat een boot kost per maand en uit welke kosten dit allemaal bestaat. Ook gaan we kijken hoe je er voor kunt zorgen dat je op deze maandelijkse kosten kan besparen.

Aanschafkosten voor een boot

De aanschafkosten van een nieuwe boot zijn hoog. Dit komt omdat een boot een luxe product is. Je betaalt al snel duizenden euro’s voor een sloep en zodra je een grotere boot wilt kopen kan dit snel oplopen tot tienduizenden euro’s. Bij de aanschaf van een boot is het belangrijk dat je ook rekening houdt met de extra kosten. Denk hierbij aan de kosten voor een zijl, vaarklaar maken en een trailer.

Maandelijkse kosten van een boot

Een boot is helaas duurder dan je denkt. De maandelijkse kosten kunnen behoorlijk hoog zijn. Vergeet daarom niet een goede berekening te maken van de kosten voor:

  • Stalling
  • Ligplaats
  • Eventuele financieringskosten
  • Brandstof
  • Reparatie en onderhoudt
  • Verzekering

Bootverzekering

In Nederland zijn er tientallen bootverzekeraars waar je een verzekering voor je boot kunt afsluiten. Toch is het slim om vooraf bootverzekeringen te vergelijken voordat je er een afsluit. Via Zeker.com kun je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Het vergelijken van verzekeringen is de beste manier om maandelijks geld te kunnen besparen. Je weet hierdoor namelijk precies welke verzekering er voldoende dekking heeft. Hierdoor kun je voor dezelfde dekking een verzekering kiezen die minder geld kost. Je betaalt dan dus minder voor precies dezelfde dekking als een duurdere verzekering.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook