fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wees lief voor je ogen, ook tijdens de wintersport

Kijk je ook zo uit naar de wintersport vakantie? Om je even helemaal op te laden na de vele donkere dagen? Zorgeloos over de pistes glijden, op het zonnige terras genieten van een stevige lunch en aan het einde van de dag proosten met een goed glas wijn? De vitamine D zal rijkelijk z’n werk doen en je lichaam hervullen met energie. Maar pas wel op! Want de stralende zon kent ook wat gevaren. Niet alleen voor je huid. Maar ook voor je ogen. De weerkaatsing van de witte sneeuw en de scherpte van het UV licht kunnen een sluwe vijand zijn. Wil je echt volledig tot rust komen tijdens je wintersport? Geef dan je ogen de bescherming die ze verdienen. Wapen jezelf met een polaroid zonnebril.

Waarom polaroid?

Een polaroid bril is een zonnebril met speciale lenzen die voorzien zijn van een UV filter. De lenzen zijn opgebouwd uit 7 lagen met elk een eigen functie. De combinatie van deze lagen zorgt er voor dat je ogen op een zonnige piste alle bescherming krijgen die ze nodig hebben. Niet alleen de schadelijke UV-straling wordt uit je zicht gefilterd. Ook de hinderlijke schitteringen die ontstaan door weerkaatisng van het zonlicht worden door een polaroid zonnebril geneutraliseerd. Denk bijvoorbeeld aan het felle wit van de pistes wanneer de zon erop schijnt.

Soort zonnebril

Polaroid lenzen zijn er in alle maten, kleuren en vormen. Je zit dus niet vast aan een bepaald model. Ben je een stoere snowboardster? Dan kan je kiezen voor een goggle met polariserende lenzen. Glij je liever in alle rust de piste af? Dan kan het wel iets minder sportief. Zit je het allerliefst te chillen op het terras en sta je zodra de muziek over de piste schalmt al te deinen op de apres-ski muziek? Dan is wellicht een casual zonnebril echt iets voor jou. Voor een groot aanbod van polariserende zonnebrillen kun je terecht bij opticiens zoals Hans Anders, Eyewish of Specsavers. Ook warenhuizen zoals V&D en de Bijenkorf bieden een breed assortiment. Ben je op zoek naar een echte sportbril? Ga dan eens langs bij een sportwinkel.

 

Reageer ook