fb
Damespraatjes Damespraatjes

Weer vollere wenkbrauwen?

We worden allemaal ouder en op zich is dat geen probleem. Maar met het verstrijken van de jaren laat de tijd uiteraard ook zijn sporen na op lichamelijk en geestelijk gebied. Ons geheugen gaat achteruit en ons lichaam laat ons af en toe in de steek. Ook aan ons gezicht is in de meeste gevallen te zien dat we ouder worden, we krijgen rimpels, ons haar wordt dunner en we worden grijs. Sommige mensen vinden dat geen probleem, anderen kunnen hier wat minder goed mee leven. In dit artikel gaan we het hebben over de oplossing voor haarverlies, namelijk haartransplantatie en dan in het bijzonder de wenkbrauwtransplantatie. Vooral vrouwen die last krijgen van dunnere wenkbrauwen vinden dat een mooie oplossing.

DHI wenkbrauwtransplantatie

Bij Visus Haarkliniek wordt er voor de wenkbrauwtransplantatie gebruik gemaakt van de zogeheten DHI-methode, een afkorting van Direct Hair Implantation. De DHI-methode is op dit gebied de allernieuwste techniek en kan een 100% resultaat bieden. De haren die worden geïmplanteerd in de wenkbrauwen blijven het hele leven groeien en zullen niet uitvallen, wat voor vrouwen werkelijk een ideale situatie schept. Voor een wenkbrauwtransplantatie wordt ook wel de MicroFUE methode gebruikt, maar de DHI-methode geeft een aanzienlijk beter resultaat. De DHI-methode maakt namelijk gebruik van de zogeheten DHI Implanter, een speciaal implantatieapparaat waarmee het mogelijk is om de haarzakjes direct in het gebied van de wenkbrauwen te implanteren, zonder dat er eerst een sneetje hoeft te worden gemaakt. Hierdoor ontstaan er dus geen bloedingen en dat is een voordeel. Een ander voordeel van deze methode is dat er ook geïmplanteerd kan worden op plekken waar littekens zitten.

Intakegesprek

Uiteraard is er eerst een intakegesprek met de patiënt en zal er tijdens een voorbereidend onderzoek gekeken worden naar de problemen en mogelijke oplossingen voor de patiënt met betrekking tot het haarverlies. Daarbij zal ook het gezichtshaar worden geanalyseerd.

Vergoeding zorgverzekering

Een vraag die veel wordt gesteld is of de haartransplantatie wordt vergoed door de zorgverzekering. Helaas is dat zelden het geval en of er wordt vergoed is afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies. Dus een haartransplantatie omdat we gewoon kaler worden door ouderdom zal niet worden vergoed door de zorgverzekeraar. Een ander verhaal kan het worden als de kaalheid het gevolg is van een ziekte of ongeval. In die gevallen kan het mogelijk zijn om, na overlegging van het bewijs dat er bijvoorbeeld sprake is van een medische aandoening, een vergoeding te ontvangen vanuit de zorgverzekering. Informeer in ieder geval bij uw zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook