fb
Damespraatjes Damespraatjes

Watervakantie naar Friesland? Dit zijn de leukste plekken!

Als kind ben ik opgegroeid met water. Ik speelde waterpolo, in de zomervakantie ging ik elk jaar op zeil- en surfkamp en op vakantie ging ik alleen mee als er een zwembad te vinden was. Een heuse waterrat dus! Inmiddels ben ik 31 jaar oud en nog steeds net zo dol op zwemmen en varen als toen. Stiekem denk ik dat ook mijn kinderen dit ‘water-gen; geërfd hebben. Ook zij zijn dol op water en alles wat er mee te maken heeft. Van vrienden kregen wij een fijne vakantieplek voor waterliefhebbers getipt: de regio’s Waterland va Friesland het zuidwesten van Friesland. Op watervakantie naar Friesland? Dit zijn de leukste plekken!

Waterland van Friesland staat bekend om haar wijdse meren, charmante kanalen en historische havens. De regio bestaat uit de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân. Het zuidwesten van Friesland is perfect voor een vakantie waarin watersport een belangrijke rol speelt. Wat dacht je van kanoën op de poelen rondom Oudega (SWF) en Heeg, zeilen op het IJsselmeer bij Lemmer, zwemmen in het Sneekermeer of heerlijk met een sloepje over het Langweerder Wielen? Wat jouw favorieten watersport ook is: in Waterland van Friesland kom je zeker aan je trekken.

Watervakantie naar Friesland

Boek een heerlijk vakantiehuis Friesland en ga erop uit! Wat zijn ’the places to be’? Lees mee!

Sneek: Deze stad staat bekend om zijn waterrijke omgeving, met de Sneekermeer en vele vaarroutes. Bezoek de historische Waterpoort en geniet van de sfeervolle grachten.

Workum: Een charmant stadje met een haven, gelegen aan het IJsselmeer. Je kunt hier ook het Jopie Huisman Museum bezoeken.

IJlst: Hier vind je Houtzaagmolen ‘De Rat’ en karakteristieke overtuinen in het centrum van deze Elfstedenstad.

Sloten: Het kleinste stadje van Friesland, met een pittoreske haven en historische architectuur.

Langweer: Een charmant dorp met een groot meer, het Langweerder Wielen, dat populair is voor zeilen en andere watersporten.

Lemmer: Gelegen aan het IJsselmeer, biedt Lemmer een levendige sfeer, een jachthaven en diverse watersportmogelijkheden.

Heeg: Een gezellig dorp aan het Heegermeer, ideaal voor zeilen en windsurfen.

Elfstedentrip

Wist je dat je maar liefst zeven van de elf Elfsteden kunt vinden in Waterland van Friesland? Bolsward, Hindeloopen, IJlst, Sloten, Sneek, Stavoren en Workum zijn allemaal steden die worden aangedaan tijdens een Elfstedentocht. Ze op één dag alle zeven bezoeken is wat veel. Maar Het is zeker leuk om er (per boot?) een paar aan te doen. Laat je voor je bezoek ook zeker inspireren door VVV Waterland van Friesland.

Praat je met ons mee?

Word jij ook heel enthousiast van een watervakantie naar Friesland? En zijn jullie ook zo dol op het water? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Unsplash+

Reageer ook