fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn hardloopkleding trends van 2016?

Vroeger als ik ging hardlopen, dan pakte ik een oude joggingbroek, een oud t-shirt en afgetrapte sportschoenen. Prima, zo vond ik zelf. Ik ging hardlopen om me lekker te voelen en fit te worden, niet om een modeshow te lopen. Daarbij werd het vaak toch vies als ik ook wat buikspieroefeningen in het gras deed om mijn training af te maken. Speciale kleding kopen om in hard te lopen? Als je mij er toen over had verteld had ik je voor gek verklaard.

Tegenwoordig denk ik er héél anders over. Als ik nu ga hardlopen heb ik 4 broeken om uit te kiezen, 3 sport BH’s en minstens 10 loopshirts in verschillende kleuren. Ook ren ik niet meer op afgetrapte sportschoenen, maar kies ik tussen mijn zwart-witte of roze-gele loopschoenen. Afhankelijk van de afstand en het terrein waar ik die dag op loop. Ik vind het leuk om er goed uit te zien als ik ga rennen!

Waarom? Het geeft me energie en heel veel zelfvertrouwen. En zeg nou zelf: wat rent er lekkerder dan een outfit waarvan je zelfvertrouwen krijgt? Voor mij is dat een onmogelijke vraag om te beantwoorden. Steeds meer merken en (web) winkels spelen hierop in en komen met de gaafste outfits. We zetten de hardloopkleding trends van 2016 voor je op een rijtje:

Felle kleuren

Een simpel wit shirt? Dacht het even niet! Val op tijdens het sporten door voor felle knalkleuren te kiezen, zoals oranje, geel of groen. Dit geldt trouwens niet alleen voor je top, maar ook je broek en schoenen mogen knallen. Het ziet er niet alleen vet uit, het zorgt er ook voor dat je goed zichtbaar bent. Stukken veiliger ook!

Mix and match

Heb je gave kleuren ingeslagen? Wees dan zeker niet bang om ‘gekke’ combi’s te maken. Je mag best een groene top combineren met een zwarte broek en roze schoenen. Hip en helemaal van nu.

Je lichaam mag gezien worden

Ook tijdens het hardlopen mag je er sexy en vrouwelijk uitzien. Show die mooie armen en ook een wat lager uitgesneden decolleté is helemaal okay. Voel je je gemakkelijk in een star shirt waar je borsten en taille mooi in uitkomen? Go for it girl!

Broeken met prints

Dit is een van mijn favo trends: broeken met gekke prints. In het begin kan het een beetje spannend zijn om zoiets opvallends aan te trekken, maar als je je eerste rondje in je nieuwe broek erop hebt zitten, weet je het zeker: dit is cool. Je krijgt gegarandeerd veel bekijks en ja: dat is om de juiste redenen.

Wat is jouw favoriete hardloopkleding trend van nu? Vind je dit vette trends? Kijk dan even op de website van Hardloop-Geest.nl, hier kan je alles vinden wat bij deze trends past!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook