fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de voordelen van een reisverzekering?

Misschien ken je het wel: je boekt een vliegticket en dan ineens krijg je een pop-up te zien over een verzekering die je kunt afsluiten. Aangezien de kosten per stap al zijn opgelopen, heb je geen zin om ook nog eens extra kosten te maken door een verzekering af te sluiten die niet goed uitgelegd wordt. Je klikt het scherm daarom weg waardoor je zonder verzekering op reis gaat. Wij snappen dat je geen zin hebt om extra kosten te maken, maar een reisverzekering is een heel verstandige keus. Wij leggen je graag uit wat de voordelen zijn van zo’n verzekering. Ook laten wij je zien wat de opties zijn en hoe je vandaag nog een reisverzekering kunt afsluiten. Wat zijn de voordelen van een reisverzekering?

Reizen is risico’s nemen

Als je op reis gaat, ben je kwetsbaar. Je begeeft je namelijk ergens waar je waarschijnlijk niet bekend bent, waardoor de kans op ongelukken groter is. Sluit je een reisverzekering af, dan kun je die ongelukken niet voorkomen, maar wel veel beter en sneller afhandelen. Stel bijvoorbeeld dat je op reis vertraging oploopt waardoor je je verbinding mist. In dat geval kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij om onderdak te regelen. Je verzekering dekt namelijk de extra kosten die jij moet maken wanneer je onverhoopt vertraging hebt. Het kan ook gebeuren dat je ziek wordt en dat je naar het ziekenhuis moet. Ook dan hoef je alleen maar naar je verzekeringsmaatschappij te bellen om te kijken wat je het beste kunt doen. Krijg je onverwacht bericht dat iemand uit je naaste omgeving is overleden? Dan zal je verzekeringsmaatschappij een retourvlucht voor je boeken. De kosten komen uiteraard voor hun rekening. Je ziet: een goede reisverzekering kan je heel veel problemen besparen.

Je reis wordt geannuleerd

Niet alleen tijdens je vakantie kan er heel veel gebeuren waardoor je je reisverzekering nodig hebt, het kan ook voor je überhaupt op vakantie gaat al misgaan. Rekening houden met een annuleringsverzekering is daarom altijd verstandig. Zeker voor landen die bekend staan als instabiel, is het altijd verstandig om een goede verzekering af te sluiten. Er kan onrust ontstaan als gevolg van verkiezingen, terrorisme of een vliegtuigramp. Als je in dat geval niet verzekerd bent, dan loop je het risico dat je je reis moet annuleren en dat je je geld kwijt bent. Met een goede reisverzekering voorkom je dergelijke schadeposten. Sluit daarom altijd voor een paar euro een reisverzekering af.

Twee mogelijkheden

Je kunt op de site van je verzekeringsmaatschappij twee soorten reisverzekeringen vinden: de eenmalige en de doorlopende reisverzekering. De eerste optie is handig voor mensen die eens per jaar op vakantie gaan. Deze polis loopt gedurende je vakantieperiode en eindigt daarna vanzelf. De doorlopende optie is het hele jaar geldig waardoor je op pad kunt gaan wanneer je maar wilt. Let er wel goed op dat je de voorwaarden goed doorneemt. Sluit de verzekering niet aan bij je plannen, voeg dan extra aanvullingen toe. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd op reis gaat.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Unsplash+

Reageer ook