fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de voordelen van een menstruatiecup?

Ongesteldheid is nooit mijn ding geweest… Ik heb altijd veel last van buikpijn, ik word extreem chagrijnig (ik hoef niet tegen mensen te vertellen dat ik ongesteld ben, dat merken ze direct aan me) en ik vind het altijd een enorm gedoe met het meenemen van tampons. Gelukkig zijn er heel wat manieren om deze dagen wat aangenamer te maken!

Als ik ongesteld ben, ben ik extra lief voor mezelf. Ik ga wat eerder naar bed, neem ’s avonds een uitgebreid bad en laat steevast een keer eten bezorgen. Dat maakt het een heel stuk minder vervelend. Ook krijg ik regelmatig de tip om een menstruatiecup te gebruiken en voorgoed afscheid te nemen van tampons en maandverband. Dus ik ben ontzettend benieuwd: wat zijn nou de voordelen van een menstruatiecup?

1. Beter voor het milieu

Een menstruatiecup gaat (bij goed gebruik) jarenlang mee. Dit scheelt dus heel wat tampons en maandverband en dus afval. Stukken beter voor het mileu dus!

2. Minder vaak verwisselen

Waar je een gewone tampon echt wel elke paar uur moet en wil verwisselen, kan je een menstruatiecup wel tot 12 uur laten zitten. Hij vangt het bloed op, in plaats van het te absorberen, en heeft simpelweg meer ruimte.

3. Geen vervelende geurtjes

Tampons en maandverband staan er om bekend dat het niet altijd even lekker ruikt. Dit komt niet doordat je menstruatie vies is, maar doordat bacteriën uit je lijf zich kunnen hechten aan de tampon of het verband. Een menstruatiecup is gemaakt van gladde siliconen en hierdoor kunnen bacteriën zich niet hechten. Zo voorkom je geurtjes!

4. Geld besparen

We zeiden het al: één menstruatiecup gaat jaren mee. Een menstruatiecup kost tussen de € 15 en € 25. Dit is aanvankelijk even een investering, maar je hebt hem er al vrij snel uit.

Al met al is het gebruik van een menstruatiecup een hele veilige keuze. Ook heel fijn: het gebruik van een menstruatiecup heeft geen invloed op de pH-waarde van de vagina en veroorzaakt geen uitdroging van de vaginale slijmhuid.

Ben je overtuigd? Bekijk dan eens de menstratiecups van Belladot. De Evelina van het Zweedse Belladot kost € 19,95 en wordt geleverd met een mooi bewaarzakje. De cup is verkrijgbaar in twee maten: maat S/M en maat M/L. Hij is onder andere verkrijgbaar bij deonlinedrogist.nl en drogist.nl.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook