fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de Olaplex producten voor thuis?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel gehoord van het merk Olaplex. Dit revolutionaire haarverzorgingsmerk ontwikkelde een lijn van gepatenteerde producten die op innovatieve wijze beschadigd haar kan herstellen en vervolgens gezond en sterk houdt. Het gehele proces beslaat zeven stappen, waarvan de eerste twee stappen enkel door een kapper in de salon uitgevoerd kunnen en mogen worden. Stap drie tot en met zeven zijn bedoeld voor thuis en kan jij dus zelf ook in huis halen! Je koopt ze onder andere hier. In dit artikel omschrijven we Olaplex stap drie tot en met zeven. Overweeg je om stap één en twee ook uit te laten voeren? Neem dan contact op met een gespecialiseerde salon. 

In de salon

Stap één en twee

Olaplex No. 1 Bond Multiplier en Olaplex No. 2 Bond Perfector zijn de producten die door de kapper worden gebruikt. Ze kunnen als behandeling op zich worden gebruikt, of worden ingezet tijdens een kleurbehandeling. De combinatie van Olaplex No. 1 Bond Multiplier en Olaplex No. 2 Bond Perfector zorgt voor het herstellen van de buitenste laag van het haar, waardoor je een geweldige glans krijgt.

Thuis

Stap drie

Olaplex No. 3 Hair Protector is het eerste product voor thuisgebruik. Hij zorgt voor een duurzame bescherming en je gebruikt hem ongeveer één keer per week. Masseer het product in, in handdoekdroog haar en laat het twintig tot dertig minuten intrekken. Was je haar daarna met shampoo en conditioner. Bij ernstige beschadiging kan je het product ook langer in het haar laten, bijvoorbeeld ’s nachts tijdens het slapen.

Stap vier

Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo beschermt en herstelt tijdens het wassen je haar. Hij is voor dagelijks gebruik en werkt optimaal als je hem één keer per week combineert met Olaplex No. 3 Hair Protector (zie stap drie)

Stap vijf

Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner verzorgt en voedt het haar na het wassen. Ook dit product is voor dagelijks gebruik en werkt optimaal wanneer je hem één keer per week combineert met  Olaplex No. 3 Hair Protector (zie stap drie). Laat de conditioner altijd even inwerken voordat je hem uitspoelt.

Stap zes

De Olaplex No.6 Bond Smoother is een verzorging voor na het wassen. De voedende crème verdeel je over het haar en kamt het er vervolgens doorheen. Je hoeft hem niet uit te spoelen en gebruikt hem voor het stylen van je haar.

Stap zeven

De Olaplex No. 7 Bonding Oil is de laatste stap in het proces. Deze olie geeft dat laatste beetje verzorging en glans. Hij kan op nat, handdoekdroog en droog haar worden gebruikt. De Bonding Oil geeft de final touch en zorgt ervoor dat het haar gedurende de hele dag glanzend en pluisvrij is.

Proberen waard

Wanneer je last hebt van beschadigd haar is Olaplex absoluut het proberen waard! Mijn ervaringen met het merk zijn waanzinnig goed en ik kan het dan ook zeker iedereen aanraden. Het is wel belangrijk dat je de stappen correct en in de juiste volgorde doorloopt. Wil je eerst eens met twee of drie stappen beginnen? Ga dan voor de hair protector (stap 3), shampoo (stap 4) en conditioner (stap 5). Ik weet zeker dat het veel voor je haar gaat doen!

Wat vind jij van de producten van Olaplex? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook