fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de leukste bijbanen voor jongeren?

bijbanen voor jongeren

Komt jouw tiener vaak naar je toe met de vraag of je ‘nog wat geld kunt overmaken’? Dan is het tijd voor een bijbaan! In dit artikel delen we vijf bijbanen die er zijn en die vaak ook goede doorgroeimogelijkheden bieden. Lees mee en stuur door naar je zoon of dochter 😉 Dit zijn de leukste bijbanen voor jongeren!

Maaltijd bezorger

Maaltijd bezorgers zijn niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Waar je vijftien jaar geleden zo nu en dan een pizzabezorger op een scooter voorbij zag komen, kan je tegenwoordig helemaal niet meer om ze heen. Het is steeds normaler geworden om eten te bestellen en hierdoor is de vraag naar maaltijd bezorgers enorm toegenomen. Het is een leuke manier om wat bij te verdienen, je bent lekker buiten en leert nieuwe plekken kennen. Vroeger werd het bezorgen van eten vooral op scooters gedaan, maar tegenwoordig zien we steeds meer van die mooie elektrische bezorgfietsen. Je hebt dus geen rijbewijs nodig en krijgt ook nog eens heel wat beweging!

Afwassen

Veel grote chefs zijn ooit begonnen als afwasser, met een chique woord ook wel ‘plongeur’ genoemd. Het is misschien niet de meest spannende baan, maar het is wel dé manier om de professionele keuken te leren kennen. Open je ogen en oren tijdens het afwassen en bied je hulp aan bij (eenvoudige) andere klusjes. Ziet de chef dat jij gemotiveerd, betrokken en punctueel bent? Dan is de kans groot dat je je snel zult opwerken tot hulpkok. Dat is nog eens doorgroeien!.

Donateurs werven

Wordt er bij jullie thuis ook weleens aangebeld met de vraag of jullie het ook zo erg vinden dat er nog steeds kinderen overlijden omdat ze geen schoon drinkwater hebben? Of word je op straat soms benaderd voor het doen van een donatie? De mensen die naar jou toekomen werven donateurs en kunnen daar lekker aan verdienen. Je basissalaris is laag, maar als je mensen aan het goede doel weet te verbinden, kun je fijne bonussen binnenhalen. Dé perfecte baan voor als jij slim, sociaal en zelfverzekerd bent.

Vrienden en familie

Geen zin om voor vreemden aan de slag te gaan, kijk dan eens in je netwerk of je hier aan een baantje kunt komen. Wie weet heeft jouw buurvrouw een groot bedrijf waar jij aan de slag mag? Of werkt je favoriete oom in de sector waar jij later ook zou willen werken. Er wordt weleens gezegd dat het er niet om gaat wat je kunt, maar om wie je kent. Daar geloof ik ook wel echt in! Maak gebruik van je netwerk en je zal zien dat je heel snel een leuk en uitdagend baantje hebt.

Eigen bedrijf

Laatst sprak ik een jongen van 15 die zijn eigen bedrijf had. Wat hij deed? Hij kocht exclusieve sneakers, om deze vervolgens met veel winst door te verkopen. Een super leuk en slim idee. Uiteindelijk verdiende hij er zelfs meer mee dan zijn ouders. Heb jij ook een passie of iets waar je veel van weet? Probeer daar dan je werk van te maken. Denk aan het geven van bijles in jouw allerbeste vak, het verkopen van zelfgemaakte zuurdesembroden of het handelen in exclusieve schoenen. Leuk!

Praat mee over bijbanen voor jongeren

Welke van deze bijbanen voor jongeren past bij jouw kind? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Nihon Graphy via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook