fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de grootste vakantietrends van dit moment?

Trends; we komen ze overal tegen. Of je nou over mode, interieur of opvoeding praat; de huidige trends komen in zo’n gesprek bijna altijd aan bod. Zo ook op het gebied van vakanties! Waar zo’n dertig jaar geleden bijna iedereen ging kamperen, neemt dat nu steeds verder af. En ook de enorme hype rondom All Inclusive vakanties lijkt wat af te zwakken. Wat is er momenteel hip?

1. Lekker zen

Steeds meer Nederlanders -en dan met name vrouwen- willen niet meer zomaar een beetje zonnen op vakantie. Nee, ze willen er als een nieuw en verbeterd persoon van terugkomen. Niet gek dat yoga-, meditatie- en retraite reizen populairder zijn dan ooit. Zo zorg je ervoor dat je vakantie niet alleen heel lekker ontspannen is, maar ook dat je anders in het leven gaat staan.

2. Naar de Glamping 

Hoewel er steeds minder mensen gaan kamperen, is er één tak van de kampeersector alleen maar groter geworden: Glamping. Bij Glamping heb je wel het plezier van kamperen (lekker buiten, gezellige kinderen om mee te spelen, enzovoort), maar ook de luxe van een hotel. Glampings hebben tenten die al zijn opgezet en ze beschikken over een goede keuken, echte bedden en zelfs een badkamer. Zeker niet met een wc-rol over de camping dus!

3. Goed doen op vakantie

Vrijwilligerswerk doen op vakantie? Het klinkt misschien een beetje gek, maar steeds meer mensen doen het. Zo waren er vorige zomer veel vakantiegangers die een vakantie in Griekenland combineerden met het opvangen van bootvluchtelingen. Het is even aanpoten, maar je houdt gegarandeerd een goed gevoel over aan je vakantie. De vraag is alleen: ben je wel lekker uitgerust voor als het werk weer begint?

4. Op cruise

Iets meer dan 10 jaar geleden gingen wij met onze hele familie op cruise. Ideetje van opa! Dat opa het leuk vond snapten we al snel toen we het schip opstapten, want het schip zat bomvol senioren. Tegenwoordig is cruisen echt niet meer alleen voor senioren. Steeds meer jonge mensen en gezinnen zien dat het een hele relaxte manier is om in één vakantie heel veel mooie plekken te bekijken. Ik kan het jullie echt aanraden!

5. Steeds avontuurlijker

Vakanties mogen steeds extremer. Zo zijn we aan steeds meer luxe gewend, maar proberen ook steeds meer mensen deze extreme luxe te vermijden tijdens de vakantie. Denk aan een fietstocht door de Verenigde Staten, met slechts een tentje om in te slapen. Of in je eentje door Zuid-Amerika rondreizen. Hoe avontuurlijk ben jij?

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere leuke en bijzondere dingen die je deze zomer kunt doen. Zo blijft een goed verzorgde All Inclusive vakantie heerlijk, maar ook busreizen zijn heel leuk doordat je lekker veel kunt zien. Een vliegtuig is natuurlijk sneller, maar dan mis je al het moois waar je overheen vliegt.

Welke van deze trends sluit wel aan op jouw vakantiebehoeften? En welke juist niet? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook