fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de grootste food trends van 2017?

Een nieuw jaar en dat betekent: nieuwe ronde, nieuwe kansen en dus ook nieuwe food trends! En vooral met dat laatste zijn we hier bij Damespraatjes en Kookpraatjes héél super mega blij mee. We hebben onze drie favorite food trends van 2017 op een rijtje gezet en zijn heel benieuwd of jullie deze net zo gaaf vinden als wij. 

1. Thuis uiteten

Door de komst van diensten als Foodora, Deliveroo en UberEats wordt het steeds populairder om thuis uiteten te gaan. Via de bezorgdiensten kan je eten bij je favoriete restaurants bestellen, wat dan door een fietskoerier bij je thuis wordt bezorgd. Zo komen er ook steeds meer restaurants waar je wel kunt eten, maar die zich vooral richten op het bezorgen van hun maaltijden. Dat is weer eens wat anders dan die vette bek laten bezorgen!

Wat zijn de grootste food trends van 2017?

2. Nepvlees 

Veel mensen gaan steeds bewuster met hun eten om en beseffen zich dat elke dag vlees eten echt niet meer van deze tijd is. Het is natuurlijk goed voor je gezondheid om het soms te laten staan, maar ook het effect op ons milieu is enorm. Maar, minder vlees eten betekent niet meer genieten en dus komen steeds meer bedrijven met de lekkerste en niet-van-echt-te-onderscheiden vleesvervangers.

beef-1845296_960_720

3. De nieuwe boerenkool

Boerenkool is de hipste groenten van de afgelopen jaren en zelfs Beyoncé was fan. Maar, we moeten toegeven: boerenkool is inmiddels weer een beetje uit. Wat er wél hip is, dat zijn de restjes van groenten, zoals de sla die uit een biet of mosterdplant groeit of de topjes van wortels. Meer van onze bekende groentes gebruiken dus!

Kan jij ook niet wachten om met deze foodtrends aan de slag te gaan? Zelf laat ik al regelmatig restauranteten thuis bezorgen en ik bak graag een veggi-burger op een van mijn contactgrills. De laatste trend voer ik nog niet helemaal door in mijn dagelijks leven, maar dat gaat vast helemaal goed komen!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook