fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de beste alternatieven voor wegwerp-maandverband en tampons?

Een gemiddelde vrouw menstrueert zo’n 500 keer in haar leven. Als je het mij vraagt, is dat 500 keer teveel… Maar, we doen het niet voor niks: in het kader van voortplanting is het natuurlijk een belangrijke gebeurtenis. Hoewel veel vrouwen er een bloedhekel (haha) aan hebben, zijn er gelukkig ook manieren om het wat dragelijker te maken. 

Toen ik voor het eerst ongesteld werd vertelde mijn oma dat het tegenwoordig allemaal zo veel beter is. Toen zij jong was, was het iets waar vrouwen niet veel met elkaar over spraken. Ook de dames hygiëne producten lieten flink wat te wensen over, hier hebben we de afgelopen jaren flink wat stappen in gemaakt. Zo hebben tampons en het wegwerp-maandverband de ‘vervelendste’ week van de maand een heel stuk minder vervelend gemaakt.

Anno 2017 zijn we weer een aantal stappen verder. Je hoeft niet meer te kiezen tussen wegwerp-maandverband en tampons, er zijn nog veel meer goede en fijne producten. Zo kan je nog makkelijker een product kiezen wat het beste bij jouw menstruatie wensen aansluit.

Menstruatiecups

Eén van deze producten, is de menstruatiecup. Dit cupje breng je vaginaal in, zodat hij het menstruatiebloed kan opvangen. Als hij vol is kan je hem legen, schoonmaken en opnieuw gebruiken. Een heel stuk duurzamer dan de wegwerpproducten dus! Ook handig: je ziet geen touwtje en dit product is dus ook heel geschikt wanneer je bijvoorbeeld naar de sauna gaat. Verder kan je er gewoon mee sporten en zwemmen.

2

Wasbaar maandverband

Wasbaar maandverband is precies wat de naam al doet vermoeden: maandverband dat je kunt wassen. Dit maanverband is meestal gemaakt van katoen, waardoor het zacht en prettig aanvoelt. Het ademt een stuk beter dan wegwerp-maandverband en het is ook nog eens een stuk duurzamer. Het is verkrijgbaar voor zowel zware als lichte dagen en je kan het gedurende je hele menstruatie gebruiken.

1

Naast wasbaar maandverband zijn er tegenwoordig ook wasbare inlegkruisjes. Een goed alternatief voor wegwerp-inlegkruisjes!

Lijkt het jou ook wel wat om deze producten te gebruiken? Bij Katoen & Ko kun je de menstruatiecups, het wasbaar maandverband en de wasbare inlegkruisjes kopen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook