fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat voor luchtreiniger gebruiken in de slaapkamer?

Wat voor luchtreiniger gebruiken in de slaapkamer?

Een paar maanden geleden klaagde mijn oudste zoon over een verstopte neus en een zere keel. Dit waren klachten die hij voornamelijk in de nacht ervaarde, want overdag had hij er eigenlijk geen last van. Na wat onderzoek gedaan te hebben kwam ik uit bij een luchtreiniger slaapkamer. Okay, interessant, maar dan weet je nog niet zoveel natuurlijk. Er zijn namelijk verschillende soorten. Wat voor luchtreiniger gebruiken in de slaapkamer? Ik dook er even in met mijn neus en vertel je graag meer!

Wat is een luchtreiniger nou eigenlijk?

Een luchtreiniger is een apparaat dat maakt dat de lucht in een ruimte wordt gezuiverd. Deze zorgt ervoor dat deeltjes, verontreinigende stoffen en allergenen uit de lucht worden verwijderd, waardoor het gemakkelijker wordt om in te ademen. Er zijn verschillende soorten en maten luchtreinigers verkrijgbaar. Je kunt op welkeisdebeste.nl precies zien welke apparaten er zijn en hoe ze uit de test komen. Ik zet de soorten wel even voor je op een rijtje:

Luchtreinigers met filters

Het meest populaire type luchtreiniger is een apparaat dat gebruikmaakt van filters. Deze apparaten werken door verontreinigende stoffen op te vangen in de ingebouwde filters. Dit filter kan vervaardigd zijn uit verschillende materialen, zoals actieve kool, dat effectief is in het verwijderen van gassen en geuren uit de lucht.

Ozongeneratoren

Een ander type luchtreiniger dat steeds meer populariteit wint, is de ozongenerator. Deze apparaten werken door ozon te genereren, een krachtig oxidatiemiddel dat verontreinigende stoffen uit de lucht haalt. Hoewel ze dus wel effectief zijn produceren ze ook een kleine hoeveelheid ozon, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid bij langdurige blootstelling.

Luchtreinigers met UV-licht

Luchtreinigers met UV-licht maken gebruik van UV-licht om bacteriën of virussen in de lucht te doden. UV-licht is een veilige en effectieve methode om ziektekiemen te elimineren. Deze vorm van luchtreiniging wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en andere medische instellingen.

Welke kies je?

Het ideale type luchtreiniger voor de slaapkamer is afhankelijk van jouw behoeften. Als je op zoek bent naar een apparaat dat deeltjes en verontreinigende stoffen uit de lucht kan verwijderen, is een luchtzuiveraar met een actief koolfilter een goede optie. Als je echter een apparaat wilt dat in staat is om bacteriën en virussen te doden, dan is een luchtzuiveraar met UV-licht een geschikte keuze. Laat je eventueel adviseren door iemand met verstand van zaken, of lees goed de reviews die er op internet terug te vinden zijn.

Hooikoortsklachten

Waarschijnlijk kwamen de klachten van mijn zoon door de hooikoorts die toch weer regelmatig de kop opsteekt. Helpt een luchtreiniger dan echt tegen hooikoorts, hoor ik je denken? Ja en nee. Ja, het gebruik van een luchtreiniger kan de klachten verminderen, nee het kan je klachten niet genezen. Dit geldt ook voor andere allergieën. Onthoud dus: het gebruik van een luchtreiniger kan je ondersteunen door klachten te verminderen, maar helaas niet alles wegnemen.

Heb jij wel eens een luchtreiniger overwogen? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: Karolina Grabowska – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook