fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat te doen als je man problemen ervaart in de slaapkamer?

problemen in de slaapkamer

Problemen in de slaapkamer kunnen je relatie ten nadele beïnvloeden. Het is immers erg frustrerend als je intiem wilt zijn met elkaar, maar iets het genieten ervan in de weg staan. Voor een man is dit al helemaal frustrerend, omdat hij zich aangetast zal voelen in zijn mannelijkheid als zijn lichaam niet meewerkt. Wat kan er aan de hand zijn en wat kun je eraan doen?

Het lukt niet

Een welbekend probleem voor mannen is dat ze geen erectie krijgen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, die psychisch of fysiek van aard kunnen zijn. Misschien zit hem iets dwars, bijvoorbeeld, en helpt het om dat bespreekbaar te maken. Het kan ook wijzen op een testosterontekort, dat vaak samengaat met vermoeidheid en depressieve buien. Dit is een probleem dat met behulp van de huisarts opgelost kan worden. Is de opwinding er wel, dan kan een middel als Viagra helpen om toch een erectie te krijgen. Is de opwinding er simpelweg niet, dan is dat pijnlijk maar wel belangrijk om bespreekbaar te maken.

Te snel klaar

Het kan gebeuren dat je man consequent te snel zijn hoogtepunt bereikt tijdens de intimiteit. Dat is vooral voor jou nogal een anticlimax. Premature ejaculatie kan een psychische oorzaak hebben, zoals faalangst. Het kan ook een soort reflex zijn. Uitstellen kun je oefenen door korte pauzes in te gelasten om de opwinding weer wat te laten zakken. Maar het probleem kan ook liggen in fysieke overprikkeling. Om dat tegen te gaan kun je het middel Priligy kopen als de huisarts dit voorschrijft. Dit medicijn beïnvloedt de werking van neurotransmitters, waardoor een orgasme en zaadlozing langer kunnen worden uitgesteld.

Nooit klaar

In plaats van premature ejaculatie kan het ook zo zijn dat het je man helemaal niet lukt om een hoogtepunt te bereiken. Dat is een groter probleem voor hem dan voor jou, tenzij jij natuurlijk hard je best aan het doen bent voor hem. De oorzaken kunnen verschillend van aard zijn. Het kan zo zijn dat er onvoldoende seksuele opwinding is. Of je man kan pijn ervaren bij de seks. Afleidende gedachten kunnen ook een orgasme in de weg staan. Bespreek het probleem en probeer te achterhalen welke van deze factoren de oorzaak zou kunnen zijn. Bij fysieke en psychische oorzaken is het zinnig om de huisarts te raadplegen.

Wat je in ieder geval niet moet doen, is het probleem onbesproken en opgelost laten. Seks hoort bij een relatie en bij het levensgenot. Stel je begripvol op en probeer uit hem te trekken wat er aan de hand kan zijn.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook