fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat moet je weten als je een creditcard gaat aanvragen?

Een creditcard aanvragen lijkt heel makkelijk en dat is het vaak ook. Toch is het belangrijk om wel met een aantal dingen rekening te houden. We hebben hier een overzicht met drie dingen die je zeker in je achterhoofd moet houden bij het aanvragen van een creditcard.

1. Waar heb je hem voor nodig?

Voordat je een creditcard aanvraagt, is het belangrijk dat je weet wat je ermee wilt doen. Gebruik je hem zakelijk of privé? En hoeveel geld ga je ermee uitgeven? Wanneer je hem nauwelijks gebruikt en nooit naar het buitenland gaat moet je een andere creditcard aanvragen dan wanneer je veel met je creditcard betaalt en veel op reis bent. Je kunt hiervoor een afspraak maken met je bank, met een financieel adviseur of research doen op internet.

2. Prepaid of gewoon?

Je hebt twee soorten creditcards: prepaid of gewoon. Bij een prepaid creditcard zet je vooraf geld op de kaart en pas daarna kan je hem gebruiken. Het lijkt hierdoor een beetje op een pinpas, maar je kunt hem ook gebruiken wanneer je alleen met creditcard kunt betalen. Dit is vooral handig wanneer je je creditcard niet zo vaak gebruikt of wanneer je snel geld uitgeeft wat je eigenlijk niet hebt.

Bij een gewone creditcard hoef je er vooraf geen geld op te zetten, maar stel je een limiet in. Je kunt nu gewoon alles betalen en aan het einde van de maand betaal je de rekening. Dit is handig voor als je niet weet hoeveel geld je nodig hebt, hem vaak gebruikt en je altijd het betalen van je rekeningen op orde hebt.

3. Rente en terugbetalen?

Bij een creditcard is het verleidelijk om geld uit te geven wat je eigenlijk niet hebt. Maar houd er rekening mee dat je enorm veel rente over de ‘lening’ bij je bank of creditcard maatschappij betaalt, soms wel 15 procent. Zorg er daarom altijd voor dat je niet meer uitgeeft dan je hebt, je weet hoeveel rente je moet betalen en je het elke maand netjes terugbetaalt. Heb je daar moeite mee? Kies dan voor een prepaid creditcard.

Zelf heb ik lange tijd de aanvraag van een creditcard uitgesteld omdat ik erg opzag tegen de rompslomp die dit met zich mee zou brengen. Uiteindelijk is me dat heel erg meegevallen en ben ik nu zo blij dat ik er één heb. Zeker bij het boeken van vakantiereisjes kan ik hem niet meer missen.

Hoe zijn jouw ervaringen met de aanvraag van een creditcard? Viel het je mee of tegen? Als je er nog één moet aanvragen raden we de MasterCard Classic aan, met 25 euro tegoed en het eerste jaar helemaal gratis.

Reageer ook