fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat maakt ondergoed van bamboe zo’n goede keuze?

Bamboe, als ik heel eerlijk ben moet ik toegeven dat ik tot een paar jaar geleden dacht dat dit puur en alleen voer voor panda’s was. Nu schaam ik me daar een beetje voor, want met bamboe kan je zo veel meer! Eén van deze dingen is dat je er ondergoed van kunt maken. De bamboevezels bezitten vele mooie eigenschappen waar steeds meer mensen met veel liefde gebruik van maken. Mijn man draagt al jaren boxershorts van bamboe en sinds kort kopen wij allebei al ons ondergoed van bamboe. Wat maakt ondergoed van bamboe nou zo’n goede keuze? We laten het je graag zien!

Zacht voor de huid

Bij kleding vind ik één ding altijd het meest belangrijk: hoe het voelt. Het kan er nog zo mooi uitzien of nog zo hip zijn, als het mijn huid niet blij maakt dan trek ik het niet aan. Bamboe is zo’n stof die heerlijk zacht is, een hoog draagcomfort heeft en het goed doet als naadloos ondergoed. De bamboevezels zorgen niet alleen voor zachte kleding, maar het is ook hypoallergeen. Ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid dus!

Lange levensduur

Bamboevezels zijn niet alleen zacht, maar ook nog eens heel erg sterk. Hierdoor is kleding en ondergoed van bamboe van goede kwaliteit en heeft het een lange levensduur.

Bij elke temperatuur

Katoen is dé stof die bekendstaat als ’topper bij elk weer’. Maar wist je dat bamboe ook heel geschikt is bij zowel hoge als lage temperaturen. Daarnaast is bamboe tot wel 70 procent meer absorberend dan katoen. Fijn om te dragen op erg warme dagen of tijdens het sporten.

Kreukvrij 

Heb jij ook zo’n hekel aan strijken? Ik wel… Maar waar ik een nog grotere hekel aan heb, is aan gekreukte kleding. Uiteindelijk zwicht is dus altijd en ga toch gewoon strijken. Maar wist je dat bamboe zo goed als kreukvrij is en je de keuze tussen kreukels of strijken helemaal niet meer hoeft te maken? Super!

Milieuvriendelijk

Last but not least: bamboe is een zeer mileuvriendelijk product. Om het weer even met kantoen te vergelijken; bamboe is tot 80 procent minder belastend voor onze planeet. Ik vind dat persoonlijk steeds belangrijker worden bij het kiezen van kleding. Sinds ik kinderen heb denk ik meer na over mijn ecologische voetprint en probeer de wereld zo mooi mogelijk achter te laten voor hen. Alle kleine beetjes helpen en kleding van bamboe in plaats van kantoen dus ook!

Had jij al eens van ondergoed van bamboe gehoord? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook