fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat kan je allemaal doen met een weckpot?

Onze kast staat er vol mee: weckpotten. We hadden er zo veel, dat ik mij afvroeg wat ik er allemaal mee zou kunnen. Ik ging op onderzoek uit en kwam 5 super toepassingen voor de weckpot tegen. Lees je lekker mee? Ik ben benieuwd of jij deze tips net zo leuk vind als ik!

Wat kan je allemaal doen met een weckpot?

1. Sausjes serveren

Bij een gezellig etentje met vrienden, zet ik eigenlijk altijd mayonaise en ketchup op tafel. Niet iedereen zal het bij zijn/haar aardappelen willen eten, maar ik weet dat er veel mensen zijn die het heel erg lekker vinden. Door het alvast op tafel te zetten, hoeven mensen er niet meer om te vragen en kunnen ze het gewoon lekker pakken. Omdat ik de mayo en ketchup flessen en potten meestal niet heel gezellig eruit vind zien, serveer ik het vaak in een kleine weckpot. Dit ziet er leuk uit en als het niet wordt gegeten kan ik hem makkelijk dichtmaken en in de ijskast bewaren.

2. Levensmiddelen bewaren

Weckpotten zijn heel erg geschikt om eten in te bewaren. Denk dan aan de bovengenoemde sausjes, maar ook dingen als (zelfgemaakte) jam, pesto of hummus kan je er goed in bewaren. In de ijskast ziet het er overigens ook heel erg leuk uit, al die potjes. De datum van bereiding kan je met een watervaste stift op de onderkant schrijven. Dit verwijder je makkelijk met een beetje nagellakremover.

3. Desserts maken en opdienen

Een dessert in een weckpot ziet er super schattig uit! Bijna alle desserts zijn geschikt om zo opgediend te worden en vooral desserts met laagjes komen extra goed tot zijn recht in een glazen pot. Denk bijvoorbeeld aan een tiramisu, triffle, pana cotta of een mousse met lekkere topping. Ook hierbij geldt weer: gaat het niet op, dan doe je makkelijk de deksel dicht en bewaar je het in de ijskast.

4. Zelfgemaakte ‘cup noodles’

Vind jij die instant cup noodles ook altijd zo lekker? Ik ben er echt dol op! Mijn enige bezwaar met deze noodles, is dat het nauwelijks groente bevat. Hierdoor neem ik het toch niet zo snel mee om als lunch ergens te eten. Maar wist je dat je ook zelf instant cup noodles kunt maken? Je neemt hiervoor een weckpot en kruimelt wat bouillonpoeder op de boden. Hier doe je een beetje steranijs en chilipoeder bij. Voeg vervolgens een handje udon noodles en een hand groenten toe. Top af met verse kruiden, zoals koriander en Thaise basilicum. Eenmaal toe aan jouw noodles hoef je er alleen nog kokend water op te gieten, 5 minuten te wachten, alles goed door te roeren en je kunt genieten. Jummie!

5. Groenten inmaken

Last but not least: weckpotten zijn natuurlijk gemaakt voor het inmaken van groenten. Denk aan zelfgemaakte augurken, ingemaakte rode ui, kimchi of bloemkool. Er zijn zo veel lekkere groenten die met een scheut azijn, wat suiker en geurige kruiden tot een totaal ander product kunt omtoveren. En wist je dat dit ook nog eens heel erg gezond is? Ga vooral op zoek naar leuke recepten en leef je uit!

Kende jij al deze toepassingen al? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook