fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is volgens de Consumentenbond de beste mobiele telefoon?

Als student kocht ik gemiddeld elke negen maanden een nieuwe telefoon. De eerste maanden verzorgde ik mijn telefoontje alsof het mijn kind was, maar na een tijd verslapte de aandacht. Heel wat telefoons werden tijdens het uitgaan uit mijn zak gestolen, vielen tijdens het fietsen uit mijn hand of raakte simpelweg zoek als ik weer eens stomdronken met vrienden door het centrum van Amsterdam had gespookt. Het leven van een jong-volwassenen gaat niet altijd over rozen 😉

Dat ik nu een heel stuk volwassener ben, blijkt bij mij uit hoe ik nu met mijn telefoon omga. Ik ga niet meer uit, word niet meer beroofd en zwerf ook niet meer stomdronken door de hoofdstad. Althans; een stuk minder vaak. Dat heeft ertoe geleid dat ik mijn telefoongebruik met jaren heb weten te verlengen. Maar liefst drie jaar heb ik mijn dierbare, witte iPhone 7 plus nu. Tot op de dag van vandaag ben ik er heel blij mee, maar ik begin wel te merken dat hij ouder begint te worden. De camera functioneert niet meer zo goed als eerst, de batterij gaat steeds sneller leeg en vaak kunnen mensen mij slecht verstaan tijdens een telefoongesprek. Tijd voor een nieuwe telefoon dus! Maar welke?

Nooit meer een miskoop

Sinds kort ben ik lid van de Consumentenbond. Mijn vriend moest hier enorm om lachen en vond het nogal suf. Zelf ben ik er tot nu toe wél heel blij mee: ik weet precies hoe producten zijn beoordeeld en zo doe je toch minder vaak een miskoop. Heel fijn. Zo kocht ik al een nieuwe wasmachine (de beste koop) en maai ik nu het gras met een grasmaaier die als beste werd getest. Ook bij het uitkiezen van een nieuwe telefoon laat ik me leiden door het oordeel van de Consumentenbond. Bij hun kwam de Apple iPhone 11 Pro Max als beste uit de test.

Testoordeel Consumentenbond

In het testoordeel van de Consumentenbond lezen we:

De Apple iPhone 11 Pro Max (64 GB) is een smartphone met iOS. Het scherm heeft een diagonaal van 16,4 cm (6,5 inch). Deze smartphone is voorzien van stereoluidsprekers. De opslagcapaciteit is 64 GB. Het is mogelijk om verbinding te maken met 4G+ LTE Advanced-netwerken. Er is ruimte voor twee simkaarten. Je kunt dit toestel draadloos opladen. Er is geen 3,5 mm-aansluiting voor oordopjes. 

  • Uitstekend scherm
  • Extreem veel rekenkracht
  • Zeer hoge maximuminternetsnelheid
  • Uitstekende gebruiksduur
  • Uitstekende geluidskwaliteit van video-opnamen
  • Gezichtsherkenning is niet makkelijk te foppen
  • Heeft de nieuwste systeemsoftware
  • Zeer goede fotocamera
  • Zeer goede filmcamera’s
  • Zeer goed bestand tegen schade

Verschillende uitvoeringen

De iPhone 11 is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: Apple iPhone 11, Apple iPhone 11 Pro of de Apple iPhone 11 Pro Max. Ze zijn overigens ook met verschillende GB opties verkrijgbaar.

Veel foto’s en veel opslag

Welke uitvoering ik neem weet ik nu nog niet. Ik moet eerst beter voor mezelf uitzoeken welke functies ik wel en niet nodig heb. Vooral het maken van mooie foto’s vind ik belangrijk. Ik maak dagelijks tientallen foto’s van mijn dochtertjes en dan is een goede camera belangrijk. Ook flink wat opslag is fijn. Zo kan ik de foto’s allemaal bewaren. Wel zo leuk voor later! Daarnaast bel ik altijd op de speakerfunctie, gewoon omdat ik te lui ben om mijn telefoon tegen mijn oor aan te houden. Een goede microfoon zou dus ook fijn zijn, want mensen kunnen mij nu vaak nauwelijks verstaan.

Wat kan jij mij aanraden?

Heb jij toevallig zo’n Apple iPhone 11? Welke uitvoering zou jij mij willen aanraden? Of misschien juist afraden? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening. Zo kan ik (en andere mensen die meelezen) een goede keuze maken. Laat jouw tips en mening achter in de comments onder dit artikel. Alvast heel erg bedankt 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook