fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is spiritualiteit nou precies en hoe verrijk je er je leven mee?

Wierook, geitenwollensokken en zoutsteenkaarsjes: dat is waar ik vroeger aan moest denken bij het woord spiritualiteit. En hoewel ik inmiddels weet dat dit beeld verkeerd is, weet ik ook zeker dat er heel wat mensen zijn die dit vooroordeel met mij delen. En dat is niet erg! Toch vond ik het wel leuk om eens meer over spiritualiteit te weten te komen en te ontdekken of een spirituele levensstijl misschien ook iets voor mij is. Ben jij klaar om je horizon te verbreden en je blik verder te openen? Lees dan mee!

Wat is spiritualiteit nou eigenlijk?

Veel mensen denken dat spiritualiteit vooral met zweverigheid te maken heeft. En hoewel je daar natuurlijk op deze manier tegenaan kunt kijken, denk ik dat er veel betere manieren zijn om spiritualiteit te omschrijven. Zo heb ik een vriendin – die zichzelf spiritueel noemt- en zij omschrijft het als volgt: “Spiritualiteit is het bewust bezig zijn met onszelf, de wereld om ons heen en de wereld die wij niet kunnen zien. Voor mij gaat spiritualiteit vooral om de positieve ontwikkeling van mijn geest en het zoeken van hogere verbindingen.”

Hoe geef je hier invulling aan?

Als ik het antwoord van mijn vriendin aanhoor, moet ik toegeven dat ik het allemaal nog best zweverig vindt klinken. Ik ben dus benieuwd hoe zij invulling geeft aan die spirituele levenswijze. “Ik vind het prettig om dagelijks te mediteren, hierbij vind ik rust en kracht in mijzelf. Ook wil ik geloven dat we op aarde zijn met een reden; goed doen en een sociaal leven leiden. Ik ben dus niet alleen bezig met mijzelf en mijn eigen energie, maar stel me ook open voor de signalen en energieën van anderen. Ook geloof ik dat dier, mens en natuur allemaal met elkaar in verbinding staan en dat we met al deze componenten respectvol moeten omgaan.” Ze benadrukte wel dat iedereen op zijn eigen manier invulling geeft aan spiritualiteit.

Wat kan je helpen?

Dit antwoord helpt mij haar beleving van spiritualiteit al veel beter te begrijpen. “Maar niet iedereen ervaart spiritualiteit op dezelfde manier, het is dus ook lastig om er één definitie aan te verbinden”, zegt mijn vriendin. “Ga voor jezelf op zoek naar wat het betekent en hoe je er invulling aan wil geven. Dingen die hierbij zeker helpen zijn het lezen van boeken en artikelen over spiritualiteit. Denk aan artikelen over het Boeddhisme, chakra’s, levensbloem en yoga.”

Fijne spullen

Niet alleen veel lezen en goed naar jezelf luisteren kunnen je helpen spiritueler te worden, ook gesprekken met anderen kunnen veel losmaken. “Door veel met anderen over spiritualiteit te praten, ontdekte ik dat ik mijn meditaties prettiger kan ervaren als ik er wierook of sojakaarsen bij brand. Ook ontdekte ik dat er veel verschillende armbanden zijn in esoterische varianten. Recent ontdekte ik daarnaast ook de geheime kracht van pendels, wichelroedes en biotensoren. Maar ook hierbij geldt weer: het is zo persoonlijk.”

Adelea

Alle producten die in dit artikel genoemd worden, zijn verkrijgbaar bij Adelea. In deze esoterische webwinkel vind je prachtige producten die een rol spelen bij esoterie en spiritualiteit. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen als je meer over spiritualiteit zou willen leren en er misschien zelfs meer mee doen.

Zie jij jezelf als spiritueel? En hoe zou jij spiritualiteit omschrijven? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Bart -

Mooi artikel zeg, lekker duidelijk

Reageer ook