fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is het verschil tussen een stacaravan en een chalet?

Mijn vader is geboren en getogen op Curacao; een echte yu di Kòrsou dus. Uiteindelijk verhuisde hij samen met zijn ouders en broers naar Nederland, maakte hier zijn middelbare school af, ontmoette mijn moeder, ging studeren, enzovoorts. Toen mijn zusjes en ik werden geboren vonden mijn ouders het maar wat leuk om ons het geboorte-eiland van mijn vader te laten zien. Jarenlang gingen we bijna iedere zomer richting het Caribisch gebied. Inmiddels is het 2023 en ook deze zomer zitten we er weer. Tegenwoordig gaan ook mijn man en kinderen mee naar Curacao en ook zij zijn verliefd op het eiland. Heel bijzonder vind ik dat! Maar doordat ik al mijn hele leven bijna elke zomervakantie naar Curacao ga, heb ik maar weinig herinneringen aan vakanties in eigen land. En dat is zonde, er is hier zo veel leuks te beleven! Wat dacht je van een stedentrip naar Maastricht, uitwaaien op Texel of zeilen op het IJsselmeer? Of heerlijk toeven op een gezellige camping? In dat kader heb ik me verdiept in stacaravans en chalets. Want wat is nou eigenlijk het verschil tussen een stacaravan en een chalet? 

Lekker luxe

Als ik aan chalets en stacaravans denk, krijg ik altijd een soort glamping gevoel. Op een camping staan is heel erg gezellig, maar niet iedereen wil ’s ochtends met een wc-rol onder de arm richting het toiletgebouw. Ook koken op een éénpits gasbrander en slapen op een luchtbed is niet aan iedereen besteed (guilty, haha!). Hoe kun je tòch de gezelligheid van de camping ervaren, zonder dat je de fijne luxe van thuis moet missen? Precies, door een chalet of stacaravan kopen. In dit artikel leggen we uit wat het verschil tussen een stacaravan en een chalet is en wanneer je waarvoor kunt kiezen. We hopen dat jullie hier iets aan hebben!

Verschil tussen een stacaravan en een chalet

Een stacaravan en chalet verschillen op het eerste oog niet zo van elkaar. Het zijn allebei comfortabele units met vaak één a twee slaapkamers, een woonkamer, badkamer en keuken. Zowel een stacaravan als een chalet is verhuisbaar en goed op een plek als een camping neer te zetten. Hetgeen ze anders maakt, is het productieproces. Een stacaravan wordt meestal in grotere productieoplagen gemaakt en is hierdoor over het algemeen aantrekkelijk geprijsd. Chalets worden doorgaans op aanvraag gemaakt en zijn hierdoor meer naar smaak en wens in te richten. Hierdoor zijn ze vaak ook wat duurder dan een stacaravan. Ga je een tweedehands stacaravan kopen? Dan kun je vaak nog voordeliger uit zijn.

Waar kies je voor?

Waar jij voor kiest, is natuurlijk helemaal aan jou! Wel kun je zeggen dat chalets een wat luxere afwerking hebben, net wat comfortabeler zijn en dus ook wat kostbaarder. Een stacaravan is voordeliger en je hoeft zelf niet na te denken over een indeling, ook dat ervaren veel mensen als voordelen. Zet voor jezelf je wensen op een rijtje en maak een keuze. En wat je ook kiest; ik weet zeker dat je er ongelofelijk van gaat genieten!

Zie jij jezelf deze zomer ook wel in een stacaravan of chalet? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Jed Owen via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook