fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is het verschil tussen een halfautomaat en volautomaat koffiemachine?

Al jaren drinken wij hier thuis koffie uit ons Nespresso-apparaat. Wij vinden het lekkere koffie die je makkelijk zet. Maar die échte Italiaanse koffiebeleving? Die krijg ik er eerlijk gezegd niet van. Om deze reden overwegen wij dus om een koffiemachine te kopen waarbij wij met versgebrande koffiebonen koffie kunnen zetten. Een koffie waarbij je de ultieme balans tussen bitter, zuur en zoet krijgt: dat is mijn droom! Uit mijn vooronderzoekje bleek dat er twee soorten écht goede koffieautomaten zijn: een volautomaat of een halfautomaat.

Wat is precies het verschil, wanneer kies je wat en wat zou ik zelf het liefste hebben? Wij gingen op onderzoek uit en delen hier op duidelijke en eenvoudige wijze onze bevindingen. Hopelijk kan ook jou dit helpen bij het maken van je keuze!

Halfautomatische machine

Een halfautomatische koffiemachine staat ook wel bekend als de typische espressomachine. Hierbij maal je zelf de bonen met een bonenmaler en gebruik je deze koffie bij het zetten van jouw espresso of lungo. Het fijne aan een halfautomatische koffiemachine is dat je de koffie helemaal kunt zetten zoals jij hem lekker vindt. Je kunt hierbij bijna elke gewenste koffie gebruiken. Daarnaast ziet het er gewoon heel gaaf uit in je keuken! Perfect voor mensen die op zoek zijn naar een koffiebeleving op hoog niveau.

Volautomatische machine

Een volautomatische koffiemachine is fijn wanneer je op zoek bent naar goede koffie met iets meer gemak. Deze koffiemachine maalt de bonen en je hebt dus geen bonenmaler meer nodig. Je hebt minder flexibiliteit in het zetten van de koffie, maar het maakt het wel veel eenvoudiger. Met één druk op de knop zit jij aan je koffie. Ideaal voor mensen die lekkere koffie en weinig gedoe willen!

Keuze maken

Persoonlijk denk ik dat wij voor een halfautomaat gaan kiezen. Wij zijn op zoek naar een machine waarbij we veel invloed op het eindresultaat hebben en die een authentieke uitstraling heeft. Welke machine het precies gaat worden weten we nog niet. Wel vind ik die machines van glanzend RVS altijd echt mega gaaf. Dat ziet er op de een of andere manier direct heel professioneel uit. En er mee leren werken komt vast vanzelf, haha!

Praat mee

Hoe zet jij momenteel de koffie thuis? Gebruik jij cups, pads, voorgemalen koffie of bonen? En wat voor soort machine zou jij kiezen, volautomatisch of halfautomatisch? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel gezellig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook