fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is het nut van een woonverzekering?

Wat is het nut van een woonverzekering

Misschien heb je er weleens van gehoord: woonverzekeringen. Hopelijk herken je het omdat je al een aantal woonverzekeringen hebt afgesloten. De kans is echter groot dat je nog helemaal geen woonverzekeringen hebt afgesloten. Alhoewel het niet verplicht is om deze verzekeringen te nemen, is het toch heel verstandig om dit wel te doen. Het idee van een verzekering is namelijk dat jij zoveel mogelijk risico’s vermijdt. Het grootste risico dat je loopt is dat je schade oploopt aan je bezittingen of aan je woning zelf die zo in de papieren loopt dat je deze niet kunt herstellen, of dat je jezelf diep in de schulden moet steken. Ga er daarom even voor zitten om te kijken welke woonverzekeringen interessant zouden kunnen zijn voor jou. Waarom zou je namelijk onnodige risico’s lopen terwijl je deze voor slechts een paar euro per maand zou kunnen afbetalen? Wat is het nut van een woonverzekering?

Een goede basis: de inboedelverzekering

Of je nu in een huurwoning woont, of dat je een eigen huis gekocht hebt: een inboedelverzekering zou eigenlijk iedereen moeten afsluiten. De inboedelverzekering zorgt er namelijk voor dat alle spullen die in je woning staan, gedekt worden wanneer ze beschadigd raken. Dit kan op heel veel manieren gebeuren. Je elektrische apparatuur kan kapotgaan door een stroomschok in je netwerk, of je kunt schade aan je inboedel oplopen door brand. Zelfs wanneer het vuur niet eens zo heftig was, kan de rook nog altijd veel schade toebrengen aan je bezittingen. Met een verzekering voorkom je dat je zelf voor onverwachte hoge uitgaven komt te staan. De schade aan het pand komt in het geval van een huurpand voor de rekening van de huisbaas.

Huiseigenaren: neem een opstalverzekering

Wanneer je zelf een huis gekocht hebt, zou je niet alleen een inboedelverzekering moeten nemen, maar ook nog een opstalverzekering. Borduren we voort op het voorbeeld van brand in je woning, dan kun je er zeker van zijn dat de brand niet alleen je spullen beschadigt maar ook je pand. Je plafond kan zwart worden door de rook die vrijkomt en dat moet door een specialist worden schoongemaakt en opnieuw geschilderd. Het zal je niet verbazen dat dit een dure klus is en daarom biedt een verzekering uitkomst. Jij betaalt enkel maandelijks een lage premie en vervolgens wordt de schade die je op welke manier dan ook oploopt aan je woning en bezittingen door je verzekeraar vergoed. Lees wel even de voorwaarden van je verzekering door om zeker te zijn dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Je kunt je verzekering eenvoudig online afsluiten

Het kost slechts heel weinig moeite om je woonverzekering af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de woonverzekering Univé. Het enige wat je dan even hoeft te doen, is naar de site van deze verzekeringsmaatschappij te gaan en te kijken welke van de woonverzekeringen je wilt afsluiten. Kijk even goed of je een basisverzekering wilt afsluiten of dat je je maximaal wilt verzekeren. In dat laatste geval kun je dan de all-riskverzekering nemen.

Hoe heb jij het geregeld met de verzekeringen? We lezen het graag in de comments!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Pexels – Vlada Karpovich 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook