fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is het grootste aantal kinderen dat een vrouw ooit kreeg?

Nu ik zwanger ben van mijn eerste kind, heb ik het bijna de hele dag over kinderen, bevallingen en positiekleding. Natuurlijk gaat het vaak over mijn kind, mijn bevalling en mijn positiekleding, maar ook anderen vertellen over hun verhalen en ervaringen. Echt genieten! Ook vanmorgen ging het al snel over mijn nieuwe broek, maar dwaalden we ook weer vrij snel af naar het volgende onderwerp, namelijk: wat is het grootste aantal kinderen dat een vrouw ooit kreeg? 

Mevrouw Vassilyev

Grappig: een man bij ons op kantoor wist daar het antwoord op! Hij wist te vertellen dat er een vrouw heeft bestaan die 69 kinderen heeft gekregen! Het is de Russische mevrouw Vassilyev, die tussen 1725 en 1765 maar liefst 27 keer heeft mogen bevallen. Uit deze bevallingen kwamen zestien tweelingen, zeven drielingen en vier vierlingen ter wereld. Slechts 2 kinderen hebben de volwassen leeftijd van 18 jaar nooit gehaald.

De man van mevrouw  Vassilyev kreeg in een tweede huwelijk ook nog 18 kinderen, opgebouwd uit zes tweelingen en twee drielingen. Hij was in zijn leven de vader van 87 kinderen.

Wat is het grootste aantal kinderen dat een vrouw ooit kreeg?

Alleen maar meerlingen

Wij sloegen echt stijl achterover na het lezen van deze aantallen. En het is ook echt heel bijzonder dat deze vader alleen maar meerlingen heeft gemaakt in zijn leven. We kunnen ons voorstellen dat de familie Vassilyev nog steeds enorm is in Rusland.

Ken jij iemand die ook veel kinderen heeft gekregen? Wat is het maximale wat je ooit hebt gezien of gehoord? Ik kende iemand die 7 kinderen had en vond dat al heel erg veel. Ik zou het niet kunnen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook