fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is het beste alternatief voor een kunstgebit?

“Ik ben een vrouw van 48 jaar oud en heb sinds 4 jaar een kunstgebit. In mijn omgeving weten maar weinig mensen dit, het is niet bepaald iets waar ik trots op ben. Soms is het moeilijk te verbergen omdat de prothese niet helemaal goed zit. Ik kan wel gebruik maken van kleefpasta, maar ook dit is verre van ideaal. Verder mis ik het enorm om zorgeloos te kunnen eten, zoals het doorbijten van een harde appel. Weten jullie misschien een beter alternatief?” – lezeres Caroline de  H. 

Wij leggen de vraag voor aan Ward Lange, tandarts-implantoloog. 

Beste Caroline, bedankt voor het insturen van je vraag. Wat is het knap en moedig dat je voor jezelf op zoek gaat naar een alternatief voor je kunstgebit.

Van veel patiënten die een kunstgebit krijgen, krijgen we te horen dat het ze alles behalve meevalt. Buiten het feit dat het natuurlijk heel vervelend is wanneer je je eigen gebit niet meer kunt behouden, krijg je ook met andere ongemakken te maken. Wanneer er geen tanden en kiezen meer in de mond zitten, slinkt het kaakbot. Doordat het kaakbot slinkt zit de prothese minder goed en kan hij gaan bewegen in de mond. Veel patiënten vinden dit vervelend met eten. Ook ervaren veel mensen het storend dat andere mensen kunnen zien dat ze een gebitsprothese dragen.

Gelukkig is er een goed alternatief! Door middel van het plaatsen van implantaten in de onder- en bovenkaak, kunnen we plekken creëren waarop we de prothese kunnen vastklikken. Natuurlijk heb je dan niet je eigen gebit weer terug, maar het neemt wel heel veel ongemakken weg. Doordat de prothese nu stevig vastzit in de mond, zie je hem niet meer bewegen, kan je weer alles eten en voelt het veel comfortabeler.

Mocht je interesse in een klikgebit hebben, dan kan contact met je tandarts opnemen. Jouw eigen tandarts kan je doorverwijzen naar een implantoloog, die de implantaten bij je plaatst. Wil je niet eerst naar je tandarts? Dan kan je uiteraard ook zelf direct contact opnemen met een implantoloog.

Ik wens je heel veel succes en sterkte toe!

Ward Lange studeerde tandheelkunde aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde in Amsterdam. Na het afronden van zijn studie en het opdoen van werkervaring besluit hij de driejarige specialisatie tot implantoloog te volgen. In 2016 rondt hij deze succesvol af en gaat aan de slag als implantoloog. Hij implanteert -in samenwerking met de NKOI– door het hele land. Ward woont samen met zijn vriendin Mara en hun dochter Sophia in Amsterdam. In zijn vrije tijd geniet Ward van het samenzijn met vrienden en familie en het traint hij fanatiek voor de triatlons waar hij regelmatig aan deelneemt.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook