fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is het belang van goedpassende lingerie

Bij het kopen van lingerie wordt vaak de fout gemaakt dat er alleen gekeken wordt naar hoe het lingeriesetje eruit ziet, en niet naar de pasvorm; broekjes worden te klein gekocht, en bh’s in de verkeerde maat. Hoe mooi het lingeriesetje er dan ook uitziet; met een verkeerde maat kun je dat sexy effect wel vergeten. In deze post zullen we je daarom vertellen waar je op moet letten bij de aankoop van een setje.

  • Pas een bh voordat je hem koopt. Koop niet klakkeloos de maat die je normaal ook altijd neemt; de pasvorm kan per bh en merk namelijk verschillen. De verkeerde maat kan zorgen voor rugklachten, hangende borsten en ander ongemak.
  • Bovendien is het aan te raden je bh-maat zo nu en dan op te laten meten. Leeftijd, diëten, zwangerschap of sporten kunnen invloed hebben op de vorm van de borsten. In een lingeriewinkel helpen ze je graag bij het opmeten, maar ook thuis kan je dit met een meetlint gemakkelijk doen. Lees op deze website hoe je dat doet.
  • Nadat je weet welke bh-maat je hebt, kun je door een kleine truc tijdens het passen zien of de bh ook daadwerkelijk past. Dit doe je door je voorover te buigen, je borsten heen en weer te schudden en weer rechtop te staan; zitten je borsten nog op hun plek? Dan is dit de perfecte bh voor jou!
  • En dan, last but not least: een bijpassend broekje. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de vrouwen de verkeerde maat koopt. En het is juist zo belangrijk dat je broekje goed zit! Een te klein broekje zorgt ervoor dat je er als een rollade uitziet, en ook een te grote doet je figuur geen goed. Over het algemeen is de maatvoering bij broekjes hetzelfde als de maatvoering bij kleding. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, kan het geen kwaad het broekje alsnog even te passen.

Geen zin om naar de winkel te gaan om te passen? Bestel dan een aantal verschillende maten bij een webshop zoals Zalando; dan kun je op je gemak thuis bekijken wat jou het beste past. En ben je benieuwd welke bh je het beste kan dragen tijdens het sporten? Lees dan dit stukje.

Dit artikel is in samenwerking met Zalando geschreven.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook