fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is er anders aan een shampoo voor krullend haar?

Als het om trouw zijn aan merken gaat, ben ik net een labrador. Voor pindakaas, geurstokjes, wasmiddel en zelfs wc-papier kies ik keer op keer voor hetzelfde merk. Toch zijn er ook producten waar ik dat juist helemaal niet heb, zoals bijvoorbeeld bij gezichtsverzorgingsproducten en shampoo. Heerlijk vind ik het om met nieuwe producten te experimenteren en dat doe ik dan ook regelmatig. Mijn oudste dochter heeft krullend haar en ik kwam erachter dat het experimenteren met shampoo bij haar een minder goed idee is. Ik gebruik voor haar daarom altijd speciale shampoo voor krullend haar. Maar wat is er anders aan een shampoo voor krullend haar? En is het echt noodzakelijk? Wij geven antwoord!

Echt anders

Voor het haar van mijn dochter gebruik ik dus al jaren shampoo voor krullend haar. Ik kocht het omdat het op de verpakking stond en dat was lekker makkelijk. Er echt over nadenken deed ik niet. Maar toen haar eigen shampoofles laatst leeg was en ik mijn gewone shampoo voor vrouwen op haar haren gebruikte, begreep ik het ineens: shampoo voor krullend haar is echt anders dan gewone shampoo. Ik was heel benieuwd waarom en ging op onderzoek uit. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan lekker met ons mee!

Wat is er anders aan een shampoo voor krullend haar?

Krullend haar is van zichzelf vaak droger dan stijl haar. Het gaat hierdoor wat sneller pluizen en is moeilijker in model te brengen. Wat een shampoo voor krullend haar anders maakt dan een gewone shampoo, is dat er meer voedende ingrediënten inzitten. Kies bij het kopen van een shampoo voor krullend haar dan ook voor een milde shampoo met rijke ingrediënten. Iedereen heeft andere productvoorkeuren en ik zou je dan ook zeker adviseren lekker te experimenteren. Een shampoomerk waar mijn dochter en ik allebei erg blij van worden is trouwens Davines.

waarom shampoo krullend haar

Ilyuza Mingazova via Unsplash

Krullenshampoo gebruiken als je geen krullend haar hebt

Het is bij krullend haar zeker aan te raden speciale shampoo voor krullen te kopen. Heb je vrij dik en lang haar zoals ik? Dan kun je ook prima een shampoo voor krullend haar kiezen. En is je haar erg droog? Ook dan is een shampoo voor krullend haar een goed idee. Zelfs als je helemaal geen krullen hebt kan het je dan geweldige resultaten geven. Waar ik de haren van mijn dochter mijn dochter dus liever niet met een gewone shampoo was, kan ik zorgeloos die van haar gebruiken. Goed om te weten!

Praat met ons mee

Wist jij dat het zeker een goed idee is om voor een speciale shampoo te kiezen? En doe je dit ook echt? Wat is jouw favoriete shampoo merk? En ben je daarin trouw aan een bepaald product? Ik ben echt heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: averie woodard via Unsplash

Reageer ook