fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is een VPN-dienst en waarom is het interessant voor jou?

wat is een vpn-dienst

Toen ik hoorde dat een goede vriendin van mij slachtoffer was van internetoplichters, viel mijn mond open van verbazing. Zij is intelligent, weet wat ze doet en is niet iemand die zich snel laat luppen. Toch overkwam het haar. Haar dochter stuurde haar een appje met het verzoek geld naar haar over te maken. Dit berichtje kwam echter niet van haar kind, maar van hackers. Hoe kan je jezelf online beschermen? En je vrijheid en privacy verbeteren? Dat doe je door het aanschaffen van een VPN. Wat is een VPN-dienst en waarom is het interessant voor jou?

Minder kwetsbaar

Natuurlijk is het belangrijk altijd zelf na te blijven denken! Krijg je een berichtje van ‘jouw kind’ met de vraag een smak geld over te maken? Bel dan even jouw kunt op om te verifiëren dat het bericht ook echt van hem of haar afkomstig is. Gelukkig zijn er manieren om jezelf online minder kwetsbaar te maken voor oplichting en veiliger te internetten; namelijk door het gebruik van een VPN. In dit artikel vertellen we je hier graag wat meer over!

Wat is een VPN-dienst?

VPN staat voor Virtual Private Netwerk en beschermt je tegen internetfraudeurs. Je bent dan verzekerd van een veilige verbinding, je kunt makkelijk en anoniem downloaden en last but not least: je kunt eenvoudig internationale streams kijken of bijvoorbeeld vanuit het buitenland jouw Nederlandse programma’s bekijken.

Razendsnel internet

Omdat je natuurlijk niet wil dat door het gebruik van VPN een trage internetverbinding te krijgen, maakt VPN Nederland gebruik van WireGuard. Hiermee ben je niet alleen anoniem en sneller maar ook veiliger. WireGuard is een protocol en bevordert de veilig- en snelheid. Het is ‘licht’ en daardoor ook razendsnel. Precies wat je wil!

Beschermde identiteit

VPN Nederland zorgt er dus voor dat je anoniem op het internet surft, je kunt downloaden zonder dat je identiteit wordt prijsgegeven en het voorkomt dat er een dossier wordt aangelegd met allerlei persoonlijke gegevens die voor veel bedrijven interessant zijn. Het is bijvoorbeeld fijn dat je veilig gebruik kunt maken van openbare wifi-netwerken in Nederland, maar ook als je op vakantie bent. Niemand kan zien wie je bent, wat je doet, wanneer je dit doet of waar je vandaan komt. Een must-have voor iedereen die waarde aan privacy en veiligheid hecht.

Veiligheid, anonimiteit en snelheid

Het lijkt misschien wat ingewikkeld misschien maar als je bijvoorbeeld kiest voor de beste VPN ben je verzekerd van veiligheid, anonimiteit en snelheid. Het voorkomt dat hackers je gegevens kunnen ontfutselen en dat je wordt opgelicht. En dat is toch een hele geruststelling.

Praat mee

Wat is een VPN-dienst: wist jij het al en maak jij hier al gebruik van? Wat was voor jou de voornaamste reden om een VPN te kiezen? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Het is evident dat dit “artikel” puur bedoeld is voor wat linkjes dan inhoudelijk juist voorlichten. Jammer.

Een VPN beschermt je (als ontvanger) niet tegen Whatsapp-fraude; fraude waarbij iemand zich voordoet als een bekende met een nieuw telefoonnummer én een (acuut) financieel probleem en verzoekt om een betaling te doen naar een eveneens vreemd bankrekeningnummer (al dan niet via een Tikkie of Betaalverzoek). En iemand die zich op zo’n manier voordoet als een ander, is geen “hacker”…

Reageer ook