fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is de levensduur van een keuken en waar houd je rekening mee bij het kiezen van een nieuwe?

levensduur van een keuken

Als het aan mij lag, zouden wij elke paar maanden ons huis een totale make-over geven. Ben ik heel snel ontevreden? Nee hoor! Maar ik vind het gewoon heerlijk om met dat soort projecten bezig te zijn. Ik houd mij in en focus me momenteel dus alleen op de projecten die écht nodig zijn. Zo moeten wij hoognodig delen van de tuin aanpakken en daarna sparen we weer verder. Een project dat voorlopig nog niet op de planning staat, is het aanpakken van de keuken. Onze keuken met kookeiland is momenteel bijna 7 jaar oud en kan dus nog wel even mee. Wat is de levensduur van een keuken en wanneer is het tijd voor een nieuwe keuken? Ik was heel benieuwd en zocht het uit!

Levensduur van een keuken

De levensduur van een keuken is per keuken verschillend. Heb jij een hoekkeuken van goede materialen, met moderne inbouwapparatuur en een tijdloos design? Dan is de levensduur vermoedelijk langer dan die budget keuken met een super trendy design. In de regel kan er echter wel gezegd worden dat een keuken gemiddeld na 19 jaar wordt vervangen. Er zijn ook zeker mensen die langer met een keuken doen! Wist je dat er zelfs mensen zijn die meer dan 30 jaar met een keuken doen? Ik doe het ze niet na hoor 😉

Werkende apparatuur vervangen

Niets lijkt mij leuker dan het kopen van een nieuwe keuken. Je kan helemaal zelf kiezen hoe jij het mooi vindt en stemt de keuken volledig af op jouw wensen. Zo zou ik een moord doen voor een tweede vaatwasser én lijkt zo’n afzuigsysteem in het fornuis mij ook geweldig. Bij het kopen van een nieuwe keuken voelt het misschien gek om goedwerkende apparatuur uit de oude niet mee te nemen, maar het is vaak slimmer om ook hier voor nieuw te gaan. Oude apparatuur is vaak minder zuinig en dus minder milieuvriendelijk. Een nieuwe ijskast kan zomaar 60 procent zuiniger zijn dan dat exemplaar van zeven jaar geleden! En dat bespaart op termijn dus ook weer geld.

levensduur van een keuken

Handige snufjes

Laat je in de keukenshowroom of online inspireren op het gebied van de laatste snufjes en trends op keukengebied. Misschien denk je te weten wat er allemaal te krijgen is, maar de ontwikkelingen gaan momenteel zo hard, dat de kans groot is dat je wat over het hoofd hebt gezien. Van slimme ijskasten tot hypermoderne inbouwsnufjes; het is zonde om je er niet in te verdiepen. Je kan er altijd nog voor kiezen om er toch niet voor te gaan!

Keukentrends

Hoe belangrijk zijn trends voor jou? Ben jij het liefste altijd helemaal ‘up-to-date’ of houd je meer van tijdloos design? Ik ben van allebei een beetje! Ons huis staat vol met moderne designmeubels, maar wel met een zeer klassieke uitstraling. Op deze manier combineer ik graag het beste van beide werelden 🙂 Dé trendkleur van keukens is absoluut zwart! Niet gek, want zwart is een kleur met een chique uitstraling, die in elke woonstijl prachtig is. En wist je dat een zwarte keuken de ruimte niet kleiner maakt, maar juist diepte geeft? Zelf hebben wij ook een zwarte keuken en ik wil nooit meer anders. Ook het gebruik van messing kranen zien we tegenwoordig veel. Dit geeft een warm effect en is helemaal van nu!

Denk er rustig over na

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken moet je vooral kijken waar jij blij van wordt. Laat je niks aanpraten en slaap er absoluut nog een nachtje over. Zoals je hierboven al hebt gelezen, gaat een gemiddelde keuken maar liefst 19 jaar mee en zelfs nog langer. Er heel even over nadenken kan dus helemaal geen kwaad! Nog een tip: komen jij en je partner er niet uit welke keuken jullie willen? Kies dan allebei één keuken uit die jullie het aller mooiste vinden. Zoek in elkaars foto naar dingen die jullie mooi vinden en minder mooi vinden. Wie weet kunnen jullie op basis van deze informatie een hele mooie en originele keuken samenstellen? Heel leuk!

Praat mee

Wist jij wat de levensduur van een keuken is? Wat is de laatste keer dat jij een nieuwe keuken kocht en hoe lang was je destijds van plan om er mee te doen? Zijn er dingen die je nu heel anders zou doen? Ik ben heel erg benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

“Zoals je hierboven al hebt gelezen, gaat een gemiddelde keuken maar liefst 19 jaar mee en zelfs nog langer.”
Goh en zijn keukens die langer meegaan dan de gemiddelde levensduur? Dat is inherent aan een gemiddelde, me dunkt.

Reageer ook