fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is de curly hair methode en hoe begin ik hiermee?

Krullen, als ik ze in mijn haar wil (bijvoorbeeld tijdens een avondje uit), dan moet ik echt druk aan de slag met een krultang. Na een paar uur zijn ze dan ook weer volledig uitgezakt. Ik kan dan dus ook lichtelijk jaloers kijken naar alle vrouwen (en mannen) die wel gezegend zijn met zo’n prachtige volle bos. Het lijkt wel of ze gewoon zo hun bed uit rollen, maar ik heb begrepen van degene die mijn haar en make-up voor de bruiloft doet, dat dit dus echt niet zo is. Ook deze dame heeft een ontzettend mooie bos met glanzende krullen. Hoe ze ervoor zorgt dat het er allemaal zo perfect uitziet? Ze gebruikt speciale curly girl producten en investeert ook echt tijd in de verzorging van haar lokken. Wat is de curly hair methode en hoe begin ik hiermee?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @curlygirlmovement

Wat is de curly hair methode?

Simpelweg houdt de curly hair methode in dat je aan de hand van bepaalde richtlijnen leert hoe je allerlei verschillende soorten krullen moet verzorgen en welke producten je hiervoor moet gebruiken. Daarnaast wordt ook het stukje styling niet overgeslagen en leer je ook welke tools je hier het beste voor kunt gebruiken. De methode zelf is in 1991 bekend geworden omdat het boek ‘The Curly Handbook’ toen uitkwam. Toch is de methode nog steeds actueel en wordt deze gebruikt door zowel vrouwen als mannen over de hele wereld.

Als je begint met het volgen van de curly hair methode, dan gebruik je alleen nog maar curly girl proof producten. Jouw haarverzorging is vanaf dat moment vrij van minerale olie, siliconen, sulfaten, uitdrogende alcohol en wax. De reden waarom deze ingrediënten moeten worden vermeden is dat ze allemaal agressief zijn voor krullend haar. Naast dat dit alles het haar extreem kan uitdrogen loop je ook het risico dat jouw krullen beschadigen en zelfs verdwijnen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @curlygirlmovement

Hoe begin je met de curly hair methode?

Starten met de curly hair methode betekent dat je ervoor moet zorgen dat je de juiste producten in huis hebt, deze in de goede volgorde gebruikt én ook op de juiste manier aanbrengt op je haar. Start met een bepaalde basis van de curly girl producten en haal niet meteen alles in huis. Je krullen (en jijzelf) moeten ook wennen aan deze nieuwe manier van verzorgen.

Shampoo

Zorg dat je in ieder geval milde shampoo in huis hebt. Je kunt dit product wekelijks gebruiken omdat het milde reinigers bevat. Daarnaast kun je 1 keer per maand een claryfing shampoo gebruiken voor een sterkere reiniging en kunnen ondersteunen als je last hebt van dof of uitzakkend haar en een vettige hoofdhuid.

Conditioner

Na het gebruik van shampoo gebruik je altijd (!) een conditioner. Deze zorgt ervoor dat je krullen worden beschermd en dat het haar gemakkelijker uit te borstelen is. Haar stylen? Nadat je de conditioner hebt uitgespoeld pak je de leave in conditioner krullen. Deze zorgt voor verzorging van het haar. Gebruik overigens 1 keer in de 2 weken een deep-conditioner om het haar extra goed te voeden.

Gel en olie

Om je krullen in model te houden en pluis te verminderen is het een goed idee om gel te gebruiken. Daarnaast is het gebruik van olie ook aan te raden om je haar voor het wassen te kunnen beschermen of het harde gel-laagje uit je haar te kunnen krijgen.

Tools

Om je krullen beter tot hun recht te laten komen en mooier te kunnen stijlen, is het gebruik van speciale tools aan te raden. Denk hierbij aan speciale handdoeken en borstels, maar ook verschillende soorten klemmen en scrunchies.

Kende jij deze methode al? Heb je misschien zelf wel krullen? We lezen natuurlijk altijd graag ervaringen van anderen over de curly hair methode. Laat gerust een reactie achter onder dit bericht, vinden we leuk! 🙂

Afbeelding: Thought Catalog – Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook