fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat doet stress met je lichaam? En een goede tip om ermee om te gaan!

Vorige week had ik een stress-management workshop bij ons op kantoor. Hij werd gegeven door Willemijn en Jane van The House of Awereness en ze gaven ons tijdens de workshop veel weetjes over stress en waarom dit zo slecht voor je is. Ik moet zeggen: ik schrok hier flink van! Na de workshop ging ik op zoek naar meer informatie over de effecten van stress op je lichaam. Ik moest dit echt even met jullie delen, het is echt niet niks.

Wat voor effect heeft stress op je lichaam?

1. Wanneer je stress ervaart spannen je spieren zich samen. Dit gebeurt eigenlijk om je in een gevaarlijke situatie te beschermen tegen het oplopen van een blessure. Echter, wanneer je stress hebt blijven je spieren veel te lang aangespannen en kan je juist last krijgen van blessures.

2. Het overmatig aanspannen van spieren in de nek, rug en schouders kunnen hoofdpijn en migraine veroorzaken.

3. Het sympathisch zenuwstelsel triggert de bijnieren om adrenaline en cortisol af te geven. Dit kan tot gevolg hebben dat:

  • Je hartslag versnelt
  • Je problemen met je spijsvertering krijgt
  • Het ademhalen moeilijker gaat, waardoor je paniekaanvallen kunt krijgen

4. Stress kan leiden tot een lager libido.

5. In tijden van extreme stress kunnen zelfs je haren uitvallen.

6. Chronische stress kan leiden tot nog ernstigere gevolgen, zoals slapeloosheid, overspannen raken en een verhoogde kans op een hartaanval of beroerte.

Ervaar jij stress? Lees dan eens deze tip!

Heb je last van stress? Ademhalingsoefeningen zouden je misschien kunnen helpen! Onze lieve vriendinnen van The House of Awereness weten hier erg veel van en hebben een aantal hele fijne oefeningen verzameld en uitgelegd.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook