fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wanneer kies je voor een gepolariseerde zonnebril?

gepolariseerde zonnebril

Hoe belangrijk vind jij de kwaliteit van je zonnebril? Zoek je naar een hip montuurtje dat vooral goed staat of vind je ook de kwaliteit van de glazen en het montuur belangrijk? En koop je elk jaar wel een brilletje of investeer je in één of twee echt goede zonnebrillen? Ik ben absoluut van de tweede categorie: ik vind de kwaliteit van de bril erg belangrijk. Waar ik vroeger vooral voor hip en leuk ging, wil ik tegenwoordig liever een tijdloze bril die over vijf jaar ook nog mooi en goed is. Mijn favoriete zonnebril ben ik laatst kwijtgeraakt en ik wil dus graag een nieuwe kopen. Nou vroeg ik me af: kies ik dan voor een gepolariseerde zonnebril of juist een ongepolariseerde bril? Ik ging op onderzoek uit. 

Wat is een gepolariseerde zonnebril?

Een gepolariseerde zonnebril bevat glazen met een speciale polarisatiefilter. Deze glazen laten horizontale lichtgolven gewoon door, maar blokkeren verticale lichtgolven. Dit werkt vooral goed bij het tegenhouden schitteringen, zoals van het water, sneeuw, glas, enzovoorts. Doordat ze deze schittering verminderen kun je prettiger, scherper en helderder kijken.

Wanneer kies je voor een gepolariseerde zonnebril?

Gepolariseerde zonnebrillen zijn uitermate geschikt voor momenten waarop je last hebt van lichtschitteringen. Denk bijvoorbeeld aan tijdens het skiën, varen, fietsen, vissen of wandelen als de zon fel schijnt. De gepolariseerde glazen zijn een absolute meerwaarde als je veel en vaak buiten bent. Op dat soort momenten is hij de investering meer dan waard! Heel fijn: draag jij zonnebrillen op sterkte? Ook dan kun je voor een gepolariseerde bril kiezen.

Wanneer kies je juist NIET voor een gepolariseerde zonnebril?

Brillen met gepolariseerde glazen zijn over het algemeen iets duurder dan gewone zonnebrillen. Als je weinig rond het water en/of sneeuw komt, is een gepolariseerde bril absoluut geen noodzakelijkheid. Een gewone bril biedt dan ook voldoende bescherming. Ook zijn er veel mensen die het kijken naar een beeldscherm met een gepolariseerde zonnebril niet zo fijn vinden. Werk je zomers graag lekker in de achtertuin? Dan kan een gewone zonnebril misschien een betere keuze voor jou zijn.

Wat ga ik kiezen?

Ik heb een goede niet-gepolariseerde bril. Deze is perfect voor als ik in de winkelstraat loop of wanneer ik in de achtertuin mijn e-book lees. Mijn nieuwe bril wordt er wel een met gepolariseerde glazen. Wij zitten zomers vaak op de boot en op terrasjes langs het water. In die gevallen vind ik een gepolariseerde bril een stuk fijner. Het lijkt mij daarom fijn om zowel een gewone als een gepolariseerde bril te hebben. Nu alleen nog zorgen dat ik mijn bril dit keer niet kwijtraak, haha!

Praat je met ons mee?

Wat voor soort bril zou jij goed kunnen gebruiken? En kende jij al de verschillen tussen een gewone zonnebril en een zonnebril met gepolariseerde glazen? Voor welke situaties zou jij wel een gepolariseerde bril kunnen gebruiken? Ik ben erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Sebastian Coman Travel via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook