fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wanneer gebruik je welke paraplu?

Mensen die mij goed kennen, weten dat ik dol op regen ben. Ik vind niks lekkerders dan een regenachtige avond, waarbij ik weet dat ik rustig de hele avond op de bank kan liggen luisteren naar het getik. Wanneer ik minder blij word van regen, zijn de momenten waarop ik écht ergens moet zijn. Denk aan een stormachtig ritje naar kantoor, een regenachtige wandeling door de stad of een chique buiten-event waarbij er niet op regen gerekend was. Een goede paraplu is dan de oplossing!

Wanneer gebruik je welke paraplu?

Waar ik vroeger in de veronderstelling was dat er maar twee soorten paraplu’s bestonden (een grote en een kleine), weet ik inmiddels beter. Wist je dat er voor verschillende momenten verschillende paraplu’s bestaan?

Trouwparaplu

Stel je voor: je bent een jaar bezig met het organiseren van de mooiste dag van je leven en je komt er op de ochtend van het ja-woord achter dat het de hele dag gaat regenen? Je kunt twee dingen doen: je dag door de regen laten verpesten of er het beste van maken. Ik stel voor om voor optie twee te gaan! Gelukkig bestaan er speciale witte trouwparaplu’s. Zo weet je zeker dat hij niet vloekt met je jurk 🙂

Stormparaplu

Soms is het gewoon zo’n dag… Een dag waarop alles tegenzit. Je wekker gaat te laat af, de kinderen moeten op de fiets naar school en jij hebt een belangrijke presentatie op je werk. Daarnaast blijkt het ook nog eens te regenen en flink te waaien. Wil je droog en met een paraplu die volledig in tact is op de fiets bij je bespreking komen? Dan heb je een stormparaplu nodig.

Doorzichtige paraplu

Paraplu’s zijn over het algemeen enorm handig. Maar, wanneer je graag boven je wil kijken zijn ze minder handig. Denk bijvoorbeeld aan een dagje in de dierentuin, een openluchtmuseum of in het drukke verkeer. Een doorzichtige paraplu is dan de perfecte oplossing. Hij ontneemt je geen enkel zicht, maar houdt je wel lekker droog.

UV paraplu

Ben jij iemand die graag multifunctionele producten koopt? Dan is de UV paraplu écht iets voor jou. Eén UV paraplu kan je namelijk gebruiken als het regent, maar ook om jezelf te beschermen tegen schadelijke UV straling wanneer de zon schijnt. Een paraplu en parasol in één dus. Dat noemen we nog eens handig!

Hartvormige paraplu

Ooit een hartvormige paraplu gezien? Ik zag hem laatst voor het eerst en vond hem super leuk. Echt bijzondere superkrachten heeft dit model niet, maar hij ziet er gewoon heel vrolijk uit. Erg leuk tijdens een huwelijk, feestje of date op Valentijnsdag.

Maak jij vaak gebruik van een paraplu? Kies je dan voor een speciaal exemplaar zoals hierboven omschreven of ga je voor een standaard model? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook