fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarschuwing: dit is waarom je nooit met je telefoon moet slapen

Ik kan niet meer leven zonder mijn smartphone. Wat een geweldig ding! Tijdens mijn vakantie had ik wat problemen, waardoor ik geen gebruik meer kon maken van mijn wifi. Gelukkig kon ik de telefoon van mijn vriend gebruiken, anders was er echt paniek in de tent geweest. Mijn telefoon en ik zijn bijna met elkaar vergroeid. Ik heb hem altijd in mijn hand of tas, als ik ’s nachts lig te slapen ligt hij naast mijn bed als wekker en als ik aan het hardlopen ben luister in naar de muziek via mijn oordopjes, terwijl mijn telefoon in mijn sport-bh zit. Kan allemaal zeker geen kwaad! Maar iets wat je nooit moet doen, is met je telefoon in bed slapen. En al helemaal niet als hij aan de oplader zit. We hebben hier weer een goed (en verschrikkelijk) voorbeeld van. 

Telefoon oververhit tijdens het opladen

De Australische Melanie Tan Pelaez werd wakker met een enorme brandwond op haar rechter onderarm. Toen ze naar het ziekenhuis ging bleken het tweede-graads brandwonden te zijn. De artsen gaven aan dat ze het vermoeden hadden dat haar huid door een object ‘gefrituurd’ was. Toen ze thuiskwam en zag dat haar iPhone 7 in de oplader op haar bed lag, verbond ze de gebeurtenissen aan elkaar.

Of het verhaal van Melanie echt waar is, weten we natuurlijk niet. Maar het is niet de eerste keer dat er zoiets gebeurt. Wanneer je in bed slaapt met een telefoon aan de oplader en hij kan zijn hitte niet kwijt doordat jij erop ligt, zou het in theorie mogelijk zijn dat je verbrandt.

Foto van de NYPD: nog een voorbeeld waarom je nooit met je telefoon in bed moet slapen

Foto van de NYPD: nog een voorbeeld waarom je nooit met je telefoon in bed moet slapen

Wat zegt Apple?

Apple heeft naar aanleiding van het bericht contact gezocht met Melanie. Ze zijn een onderzoek naar het vervelende incident gestart. Inhoudelijk willen ze niet op het voorval reageren.

Of de theorie van Melanie klopt weten we niet, maar het is voor ons in ieder geval genoeg reden een beetje op te passen met onze telefoons in de oplader. Oh, en voor je nachtrust is het natuurlijk ook een stuk beter als je je telefoon niet te dichtbij je hebt!

iPhone 7 oververhit tijdens opladen laat brandwond achter

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook