fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom zou je vooral voor natuurlijke verzorgingsproducten kiezen?

Toen ik een jaar of 9 was en elke week zakgeld van mijn ouders kreeg, ging mijn geld maar naar één ding: make-up. Bijna elke week fietste ik naar het centrum van Hilversum om eens lekker inspiratie op te doen en mijn zakgeld uit te geven. Urenlang snuffelde ik elke drogist en cosmeticawinkel in de stad door en ging vervolgens met een lege portemonnee weer naar huis. 

Inmiddels al weer heel wat jaar later ging ik op kamers wonen. Weg bij mijn ouders, hoppa een ranzig studentenhuis in (hoe ik dat destijds heb volgehouden is ook mij een raadsel). Tijdens het inpakken van mijn dozen en weggooien van oude spullen, kwam ik ook een schoenendoos met make-up tegen. En niet zomaar make-up… Het was de make-up die ik op de basisschool altijd met mijn zakgeld kocht. Man, man, man… Wat een troep! Waarom smeerde ik dit in godsnaam op mijn gezicht?!

 Eczeem, huidirritatie en allergieën

Tegenwoordig is het voor mij heel normaal om bewust met mijn verzorgingsproducten en cosmetica om te gaan. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat al die chemische stoffen die in veel producten worden gebruikt, helemaal niet goed voor je zijn. Heel slecht zelfs. Zo kunnen ze eczeem, huidirritatie en allergieën veroorzaken. De producten ruiken dan wel heel lekker en zijn goedkoop, maar goed zijn ze zeker niet.

Steeds meer vrouwen (en mannen trouwens ook) willen alleen nog maar écht goede producten aanschaffen. Wat goed is, verschilt per persoon. Maar wat je van veel experts hoort, is dat vooral natuurlijke producten in trek zijn. Hierbij zie je veel producten zonder parfum, met zo min mogelijk chemische stoffen.

Welke merken gebruiken natuurlijke producten?

Wil jij zelf ook overstappen op natuurlijke verzorgingsproducten? Er komen steeds meer natuurlijke merken op de markt. Bekijk bijvoorbeeld eens de producten van Treets, Lavera, Lovea, Weleda en Zarqa. Op de website van Drogistplein kan je al deze merken die werken met natuurlijke producten terugvinden.

Hoe denk jij hierover? We zijn heel benieuwd naar jouw mening en de producten die jij gebruikt! Jullie tips en adviezen zijn altijd meer dan welkom.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook