fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom zou je gebruik maken van een maaltijdshake bij het afvallen?

Sinds een paar weken ben ik wat serieuzer bezig met afvallen. Ik gebruik hier de app ‘Food’ voor en daar ben ik heel tevreden over. Elke week verlies ik ongeveer 1 kilo en ik hoef hier maar weinig moeite voor te doen. Hoe het werkt? Je voert in de app in wat je weegt, hoe lang je bent, hoe actief je bent, hoeveel je wilt afvallen en hoe lang je hier over wilt doen. De app geeft je dan vier hoeveelheden waar je op moet letten: calorieën, vetten, koolhydraten en eiwitten.

Afvallen met een app

Mijn ‘opdracht’ is om elke dag 1490 calorieën te eten. Daarbinnen moet ik streven naar 173 – 235 gram koolhydraten, 47 – 63 gram eiwitten en 42 – 56 gram vetten. Deze samenstelling is voor iedereen die de app gebruikt anders en afhankelijk van jouw lichaam en afvaldoelen. Alles wat je eet voer je in in de app en deze houdt bij of je genoeg (of juist te veel of te weinig) van deze zogenoemde macronutrienten binnenkrijgt.

Nou lukt het mij aardig goed om me aan de calorieën te houden. Op vrijdag en zaterdag ga ik er vaak wat overheen en dit compenseer ik dan door op zondag en maandag wat minder te eten. Toch is het mij opgevallen dat het helemaal niet makkelijk is om dagelijks aan al je macro’s te komen. Daarom overweeg ik nu om eens wat nieuws te proberen: af en toe een maaltijdshake drinken.

Maaltijdshakes bij het afvallen

Ik hoor je denken: die shakes zijn toch vooral voor mensen die een crash dieet doen, dan heel veel afvallen en vervolgens alles weer aankomen? Ja, die shakes heb je ook, maar daar hebben we het nu niet over. Want het drinken van een goede maaltijdshake kan juist een heel goed effect op je dieet hebben!

Bij het volgen van een dieet loop je een verhoogd risico om bepaalde voedingsstoffen mis te lopen. Je focust je zo hard op de calorieën, waardoor je misschien wel veel te weinig vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnenkrijgt. Door wél gebruik te maken van een maaltijdshake heb je de calorieën onder controle en weet je zeker dat je overal genoeg van binnenkrijgt.

Kies voor een gezonde maaltijdshake

Zoals ik al zei; het is wel belangrijk dat je voor een goede maaltijdshake kiest. Bijvoorbeeld van Orangefit.nl of een andere aanbieder die niet alleen het afvallen centraal zet. Afvallen heeft als doel gezonder worden en lekker in je vel zitten. Dit lukt alleen als je rustig en op gezonde wijze afvalt!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook