fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom zou je een ooglidcorrectie laten uitvoeren?

Als ik vroeger aan plastische chirurgie dacht, dacht ik aan opgespoten en strakgetrokken vrouwen in Hollywood. De ‘ik wil altijd jong blijven’ look sprak mij absoluut niet aan en ik kon me niet voorstellen dat ik ooit anders over plastische chirurgie zou gaan denken. En toch is dat gebeurd. Zo zijn mijn opvattingen over botox drastisch veranderd, snap ik nu een stuk beter waarom vrouwen hun borsten laten vergroten of juist verkleinen en kan ik me ook zeker een voorstelling maken bij de motieven voor een neuscorrectie. 

Als een nachtje goed slapen niet meer helpt

Ook mijn kijk op ooglidcorrecties is veranderd. Het is een ingreep die voor heel veel mensen, een enorm verschil kan maken. Hangende oogleden kunnen zorgen dat je er moe en futloos uitziet. En dat terwijl je je misschien juist wel heel goed en energiek voelt! Het heeft alles te maken met ouder worden en helaas kan een nachtje goed slapen die hangende oogleden of zakjes onder de ogen niet verhelpen. Een boven- of onderooglidcorrectie kan dat wel.

Hoofdpijn

De ingreep zorgt er niet alleen voor dat je er frisser, jonger en opgewekter uitziet. Het kan ook een einde maken aan vervelende hoofdpijn die wordt veroorzaakt door de spieren rond je ogen die steeds hard moeten werken om jouw ogen zo ver mogelijk geopend te houden. Is de overtollige huid weg? Dan hebben je ogen veel meer rust en behoort de hoofdpijn tot het verleden.

2

Wordt het vergoed?

Een ooglidcorrectie is een cosmetische ingreep en wordt in de meeste gevallen niet vergoed. Is er een medische indicatie, bijvoorbeeld het krijgen van ernstige hoofdpijn door de overtollige huid, dan wordt het door veel verzekeraars wel vergoed. De bovenooglidcorrectie zit in het basispakket wanneer je oogleden halverwege je pupil hangen. Vanuit sommige aanvullende verzekeringen zijn ze hier minder streng in. We raden je dan ook aan om dit even met je huisarts en je verzekeraar te bespreken. Een ooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving en je herstelt er over het algemeen relatief snel van.

Praat mee!

Zou jij een ooglidcorrectie in overweging nemen? Waarom wel of waarom niet? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel, we zijn heel benieuwd naar jullie meningen en ervaringen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Ooglidcorrectie -

Heel informatief artikel! Een ooglidcorrectie kan zeker naast dat het zorgt voor een jonger uiterlijk ook een praktische reden hebben.

Reageer ook