fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom varen zomers mijn favoriete activiteit is

Zo’n vier jaar geleden kochten Ward en ik ons eerste bootje. Het was een heel spontaan plan, waarbij er tussen het idee om een boot te kopen en de daadwerkelijke aanschaf ervan slechts een paar uur zat. ‘Als je uit je werk komt vanmiddag, heb ik een verrassing’ appte Ward mij. Vol ongeloof was ik toen we die namiddag een haven net buiten Amsterdam inreden. ‘We gaan varen op onze eigen boot’, zei hij trots. Sophia kreeg een geleend zwemvest aan en wij waren klaar om te varen. Wat een rijk en heerlijk gevoel! 

Sloepje

Het bootje hebben we na twee jaar alweer verkocht. Hij was oud, zeer instabiel en kon niet in een rechte lijn varen. Achteraf moeten we er enorm om lachen, maar destijds was het niet fijn en veilig met de inmiddels twee kinderen aan boord. Gelukkig was het niet alleen maar negatief; we hebben er leuke middagen op gehad en we ontdekten dat we het varen onwijs leuk vonden. Met de verkoop van ons oude bootje en wat extra spaargeld hebben wij in 2020 een mooie tweedehands sloep gekocht. Deze was wél stabiel, kon in een rechte lijn varen en had zelfs een klein wc’tje aan boord. Nu werden de dagen op de boot nóg leuker.

Prachtig vaargebied

Onze boot ligt in Naarden, aan het Gooimeer. Zelf wonen we in Bussum en we kunnen zomers dus gewoon op de fiets naar de boot. De bakfiets vullen we met handdoeken, zwemvesten, lekkere hapjes en natuurlijk koude drankjes. Eenmaal op de boot hebben we veel vrijheid. Bij heet weer gaan we voor anker om te zwemmen, bij wat koeler weer varen we vaak naar Amsterdam. Soms varen we ook richting Almere om te lunchen in de haven en een andere keer dobberen we heerlijk over de mooie Vecht. Er zijn zo veel mogelijkheden en dat maakt varen voor mij gewoon de ultieme vorm van ontspanning.

Nog mooier vanaf het water

Ik kan het echt iedereen aanraden om deze zomer Nederland eens per boot te ontdekken. Heb je geen eigen boot? Dan kan je er natuurlijk eentje huren. Het leuke is dan ook dat je bewust een regio of gebied kunt kiezen waar je graag een dag, weekend of zelfs week/weken wilt varen. Denk hierbij aan het waterrijke Friesland, maar ook een boot huren Zuid-Holland is de moeite waard. Nederland heeft bizar veel mooie plekjes die je vanaf het water op z’n aller fraaist ziet.

Hele zomer in Nederland

Aankomende werken mijn man en ik allebei door. Geen verre reis voor ons deze zomer dus dit jaar. Helemaal niet erg, want gelukkig kunnen we nog steeds leuke weekendjes weg met de boot. Op deze manier heb je elk weekend een soort mini vakantie, waar je ook iedere keer opnieuw naar kunt toeleven. Boekje, zonnetje en een ijskoud drankje; mij kan je echt niet vrolijker krijgen dan met deze drie dingen. Cheers!

Heb jij al eens een vakantie op een boot gehad? Klikt toch wel super luxe toch? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook